12000 stiliga frågor

ExQuizIt är ett svenskt frågesport-spel med över 12 000 frågor i tre svårighetsnivåer och sju kategorier. Det är ett stiligt, väldesignat och klyftigt spel som passar sig allra bäst att spelas kanske med ett par vänner och kanske helst över ett glas vin.

Spelet utvecklades av ett gäng svenska utvecklare, som tidigare har jobbat mycket med att utveckla övningsappar för körkort och dykarexamen. Utvecklarna Boboshi har en ambition att få till originella applikationer av hög kvalité, och så långt har dem kommit. ExQuizIt är välbyggt och riktigt stiligt.

Det ska sägas att deras bakgrund märks lite. Framför allt är det antiklimaktiskt när en runda är över, och spelet helt enkelt tar slut i en poängskärm. Till skillnad från ett klassiskt brädspel eller en frågesport som Trivial Pursuit finns det ingen känsla av självsyfte i ExQuizIt, utan förlitar sig på ett bra sällskap som själva kan driva spelet framåt.

Med 12000 frågor vet man i alla fall att man inte kommer stöta på samma fråga, och svårighetsgraderna går från enkla och lätta till rätt kluriga.

ExQuizit Premium (AppStore Link)

Ladda hem från
App Store

ExQuizit Premium

Ålder: 4+
Pris: 30 SEK

Liknande artiklar.

Tags: , ,

Simon Kendall

Om skribenten -

Simon är en 19-årig ekonomstudent med ena ögat på teknikvärlden, och har tidigare drivit bloggar om TV-spel och spelkonsoller. Efter att en iPod Nano kom in i hans liv under 2008 gick det hastigt nedför, och i dagsläget spenderar han majoriteten av sin vakna tid med händerna på en Apple-apparat. Simon pendlar mellan jobb och familj i Stockholm och studierna i Uppsala. Utöver bloggandet gör han copywriting åt IT-startups.

Hemsida: http://www.iphone.se   ·   E-postadress: simon@iphone.se   ·   Twitter: iPhone_se   ·   facebook: iPhone.se