Apple engagemang för miljö och hälsa

Apple har ett enormt engagemang i miljö och hälsa. Att visa på hur man faktiskt kan påverka vår miljö och hälsa gör sig bäst det gamla vedertagna sättet ”lev som du lär”. Ex på detta finner man i det arbete som Apple gör för att bli helt baserad på förnybar energi.
2015 var man uppe i 93% dvs 93 % av all energi som företaget Apple förbrukar kommer från förnybar energi speciellt solenergi. Målet är 100%.
Trots de tjusiga förpackningar man har så är dessa baserade på återvunnet papper, man arbetar mycket för att få bort giftigt och icke återanvändbart material från själva telefonerna.
Ett ovanligt exempel är att man använder robotteknik för att ta hand gamla telefoner, 1.2 miljoner telefoner plockas sönder av roboten så att återanvändbara delar utnyttjas.

På hälsoområdet så är nog appen Hälsa bekant för de flesta. En bra app som ”känner av” dina aktiviteter, möjliggör att hålla rätt på vad du äter och hur du sover. Tom Mindfulness kan integreras.

Men det finns så oändligt mycket mer. Miljö och hälsa är ju en så viktig del av vårt liv idag och imorgon. För att få en känsla för utbudet så sök på begreppen environment, health och eHealth om du tycker det är ok med engelska. Jag törs utlova att vad du än har för intresse så finns där en app som matchar.

Vi på iphone.se är engagerade i ett par projekt inom området miljö och hälsa som baseras på utnyttjande av iPhone/iPad. Vi skall försöka visa på praktiska exempel som vi hoppas kan inspirera.

Bild: Department of Environmental and Occupational Health Sciences

Liknande artiklar.

Tags: , , , , , , , , , ,

Bengt Norin

Om skribenten -

Bengt trivs bäst med att utveckla nya infrastrukturer som kombinerar IT med traditionella teknologier. iPhone/iPad erbjuder just det dvs en telefon som vi använt sedan 1877 i samma lilla apparat som värsta IT tekniken – fantastiskt. Vilka möjligheter som öppnar sig och som kan vara till verklig nytta om man finner vägen fram och gör rätt. Bengt har också som 50talist spenderat många år inom IT, finansmarknaden och logistik- branchen som entreprenör och var bla grundare till torget.se den första webtjänsten som vann Internetworlds Topp 100 första pris redan 1997. Citat: “Säg aldrig ”det går inte” Bengt är också en av de tre grundarna till Iphone.se och var den som startade iphone.se redan 2004 för Internet Phone tjänster.

Hemsida: http://www.iPhone.se   ·   E-postadress: bengt@iphone.se   ·   Twitter: iphone_se   ·   facebook: iPhone.se