Apple TV i form av en komplett TV känns det rätt ?

Apple har gjort en i mitt tycke fantastisk produkt i Apple TV. Namnet leder dock en till att tänka på en ”full” TV dvs inte bara ”hockey pucken” utan en 55 tums minst fullblown TV med hela Apple kitet inkluderat, eller hur ?

Fn finns det massor med spekulation om att Apple skulle ge sig fullt in i TV världen och släppa en komplett TV apparat som nästa steg. Detta har startat en stor debatt i media, är det inte TV så är det en ”Apple Tesla” en ”fullblown” bil helt baserad på Apple teknik.

Kan det vara så – skall Apple bli en TV leverantör (eller billeverantör för den saken..) och i såfall varför ?

Först måste man nog fundera över vad Apple kan få ut av att ta det steget.

Plus är såklart att varumärket syns än mer, TV.n (och bilen) syns tydligt för alla – stärker varumärket.

Minus är att Apple ger sig in både i ”low marginal” produkter som TV apparater och med bilar än värre… komplexa och mycket mekanik – low IT.

LG (South Korea) är en av världens största TV tillverkare. Men tyvärr inte direkt ett företag som genererar pengar.
LG har en negativ free cash flow, minskade intäkter och en marginal på 2.8%.

Apple är tvärtemot, intäkterna går upp och marginalen är 30% mer än 11 gånger (x) LG.

Så vad skall man där att göra ?

Bättre vore att göra hockey pucken mer omfattande, mer funktioner, mer integration med olika innehållsleveratörer som Netflix med målet att få alla TV leveratörerer att se behovet av Apple TV som komplement till den egna produkten, eller?

Efter visst funderande blir det inte samma med bilen ?

Eller ?

Liknande artiklar.

Tags: , , , , , ,

Bengt Norin

Om skribenten -

Bengt trivs bäst med att utveckla nya infrastrukturer som kombinerar IT med traditionella teknologier. iPhone/iPad erbjuder just det dvs en telefon som vi använt sedan 1877 i samma lilla apparat som värsta IT tekniken – fantastiskt. Vilka möjligheter som öppnar sig och som kan vara till verklig nytta om man finner vägen fram och gör rätt. Bengt har också som 50talist spenderat många år inom IT, finansmarknaden och logistik- branchen som entreprenör och var bla grundare till torget.se den första webtjänsten som vann Internetworlds Topp 100 första pris redan 1997. Citat: “Säg aldrig ”det går inte” Bengt är också en av de tre grundarna till Iphone.se och var den som startade iphone.se redan 2004 för Internet Phone tjänster.

Hemsida: http://www.iPhone.se   ·   E-postadress: bengt@iphone.se   ·   Twitter: iphone_se   ·   facebook: iPhone.se