Apple Watch närmar sig!

Vi kan förvänta oss att Apple Watch släpps inom ett par månader. Visserligen florerar en del rykten om tidigare planerade Apple Event men jag tycker de mesta pekar på April 2015. Enligt MacRumors skall priset hamna runt 350 USD för billigaste varianten. Analytiker vid J.P Morgan beräknar att Apple kommer att sälja, svindlande, 26 miljoner under 2015. Baserat på att man beräknar kundunderlaget till ca 400 miljoner potentiella köpare då den kräver att köparen har en iPhone 5 eller nyare. Man räknar alltså med att ca 5% av de som har iphone5 eller nyare iphone kommer att bära en Apple Watch. Inte orimligt då Apples kunder hittills utmärkt sig för att köpa nya gadgets från Apple redan första året.

Apple har visat lite olika modeller allt från ”standard” till 18K guld varianten, den senare för kanske ett par tusen dollar. Räknar vi på billigaste varianten omsätter Apple, minst, 9,1 miljarder USD bara på Apple watch under 2015. Bra jobbat i så fall för en starkt försenad produkt som konkurrenterna i egna varianter erbjudit över ett år nu. Som vi nu blivit vana vid så är Apples målsättning inte så djärva, med Apple Watch (säger Tim Cook) är målet att ”ändra vårt sätt att leva”. Inte mer alltså.

Jag tror de kommer att lyckas med det…igen!

Själv kommer jag att skaffa en direkt. Kommer Du?

applewatchcollection Apple watch 140909 apple watch awatch mode 3

Liknande artiklar.

Tags: , ,

Olov Nordgren

Om skribenten -

Olov är en teknikintresserad 50-talist som gärna provar nya gadgets men vill se den tydliga nyttan för att bli användare. Många år inom IT och andra branscher, som Säljare och chef och idag som entreprenör har skapat perspektiv. Citat: ”Vi lever i en oerhört spännande tid även om en del mönster känns igen. Det är lätt att ryckas med i trenden att fokusera på det som kommer istället för det som är.” Olov är också en av de tre grundarna till Iphone.se.

Hemsida: http://www.iphone.se   ·   E-postadress: olov@iphone.se   ·   Twitter: iPhone_se   ·   facebook: iPhone.se