Apple Watch släpps i April……men inte i Sverige.

November 2014 släpptes Apple Watch….eller vänta nu….den 10 mars släpptes Apple watch…..eller får se….den 10 April kan Du förbeställa Apple watch…om Du inte bor i Sverige för då kommer den….2015. Man kan tycka vad man vill om det men ”tycka om” blir svårt. Bortser man från detta, vilket vi alla kommer att göra, och tittar på själva produkten, när den än kommer, så var det som presenterades den 10 mars helt outstanding bland allt i smart watch väg som idag finns på marknaden. Min Pebble, som jag nu haft en tid, detroniserades, tillintetgjordes och är nu mest att ses som en plastbit utan större värde. En funktionalitet á la Hedenhös, om någon minns den familjen.

Apples ”most personal device yet”, enligt Tim Cook, visst är jag benägen att skriva under på det. Till att börja med en personligt reflexion…den är snygg, snyggast av alla idag presenterade smart watch. Dessutom presenterade Apple en lång rad funktioner, från telefon till spelkonsol och allt där emellan. Vad sägs om en oerhört exakt klocka; ett antal olika sätt att ”connecta” med andra Apple Watch ägare; en lång rad funktioner för att hålla oss i form baserad på en inbyggd pulsmätare, accelerator (mäter rörelser) samt GPS; hantering av kommunikation som meddelanden, samtal och chat; betalningar (anslut Din Apple Watch med NFC och betala); säkerhet i form av att Apple Watch kräver ny kod om den lämnar ”din hud”; Karta och Styra musik. Samt hel hög med information byggd på klocka, notiser osv. Batteriet då, ja detta ständiga dilemma idag. Klockan måste laddas varje natt…minst, vi har inte sett detta än men jag misstänker att man måste ladda oftare beroende på användarprofil.

Det finns en Apple Watch för alla behov och ”preferenser” som Tim Cook så fint uttryckte det. Det viss säga det finns dyra, dyrare, dyrast och snuskigt dyra. I grunden har alla samma funktionalitet, batteritid m.m. Men en del är gjorda i guld andra i rostfritt stål. Men jag tror på Apple när de säger att Apple watch kommer att förändra vårt sätt att leva. Med Apple Watch blir vi mer hälsa medvetna. I am sure! Tror Du mig inte, kom igen om 3 år då det kanske finns över 100 miljoner Apple watch därute som påminner sin ägare att det är dags att stå upp, röra på sig, ta trappan istället för hissen osv.

Det har ryktats om en bättre Siri och en Siri på svenska och för att utnyttja sin smarta äppellur så vore nog en svensk Siri inte så dumt. Även om svenska snart börjar kännas ”obsolete” i dagens IT värld. Anyway…Apple Watch är en bit bort för oss svenskar..mer exakt än 2015 har Apple inte preciserat datum för tillgänglighet i Sverige. Låt mig spekulera…annonseras i juni, pre-order juli, tillgänglig september eller nå´t liknande. Här har Apple en utmaning. Hur långt kan man pusha sina trogna, köphungriga kunder? Volvo kostar på sig att leverera dryga 15 veckor efter beställning och säljer som bara den. Vad var det man sa….18% av alla iphone 6 ägare säger att de ska köpa en Apple Watch, dryga 10% av alla andra iOS användare….vi pratar minst 40 miljoner Apple Watch plus ett antal av de 45% som säger att de INTE ska köpa en. Det går bra nu, pengar rullar in nu…….

Liknande artiklar.

Tags: , , , , , ,

Olov Nordgren

Om skribenten -

Olov är en teknikintresserad 50-talist som gärna provar nya gadgets men vill se den tydliga nyttan för att bli användare. Många år inom IT och andra branscher, som Säljare och chef och idag som entreprenör har skapat perspektiv. Citat: ”Vi lever i en oerhört spännande tid även om en del mönster känns igen. Det är lätt att ryckas med i trenden att fokusera på det som kommer istället för det som är.” Olov är också en av de tre grundarna till Iphone.se.

Hemsida: http://www.iphone.se   ·   E-postadress: olov@iphone.se   ·   Twitter: iPhone_se   ·   facebook: iPhone.se

Kommentera