Byta mobil abonnemang ?

Mobil telefon marknaden är något vi alla är berörda av.

Vi köper oftast vår nya mobil hos någon av de befintliga större operatörerna tex. Telia, Telenor eller 3.
Man upplever att man får en mobil och ett abonnemang för ett paket pris men egentligen så får man ett abonnemang och en separat avbetalningsplan för mobilen. Dvs du betalar normalt egentligen vad mobilen kostar som vilket avbetalningsköp som helst.

Tar man det synsättet så blir det ganska självklart att titta på vad du egentligen får för din månadsavgift. Är det helt fria samtal och SMS, hur mycket surf får du etc. det är de viktiga frågorna att ställa. Om du då tittar på hur det ser ut så blir det intressant att också titta på mindre ”operatörer” som har en annan kostnadsstruktur och därmed kan erbjuda bättre priser än de stora etablerade operatörerna.

Priser är färskvara kolla respektive hemsida, priser per 161124

De etablerade opertörerna ligger relativt snarligt:

Telenor fria samtal, SMS och 3 gb surf 299 kr utan bindningstid
Telia fria samtal, SMS och 4 Gb surf 309 kr
3 fria samtal, SMS. MMS och 3 Gb surf 279 kr

Det som hänt på marknaden är att det finns nya ”operatörer” som också opererar i samma nät som de stora operatörerna.
Tex Telia har gjort ett partneravtal med Fello.se som innebär att du får ett mobil abonnemang via Fello med deras service men använder Telias nät med exakt samma täckning. Det finns fler än Fello som opererar på samma sätt, tex Halebop (använder Telias nät) och Hallon (använder 3´s nät) Halebop skiljer sig från Fello då de inte ger helt fria samtal på deras billigare erbjudande men ett attraktivt pris och möjlighet att köpa mobil. Hallon har helt fria samtal och erbjuder också köp av mobiler.

Här är deras jämförbara erbjudande:

Fello.se fria samtal, SMS, MMS och 2 Gb surf 145 kr (195 kr för 4 Gb)
Halebop 100 samtal, 1000 SMS/MMS och 2 Gb surf 169 kr Rubbet liten (269 kr för fria samtal, SMS/MMS o 6 Gb)
Hallon fria samtal, SMS och 2 Gb surf 149 kr (249 kr för fria samtal, SMS/MMS o 6 Gb)

Det finns fler alternativ på marknaden men ovan visar att du kan minska din kostnad med en dryg hundralapp per månad. Själv bytade jag till Fello, de är nya på marknaden och har gett mig en perfekt service med flytt från annan operatör och bibehålla mitt nummer. Har nu någon månads erfarenhet och har inte haft några som helst problem, man får ju komma ihåg att det är Telias nät man ringer i så enkelt uttryckt ”fungerar Telia så fungerar Fello”.

Liknande artiklar.

Tags: , , , , ,

Bengt Norin

Om skribenten -

Bengt trivs bäst med att utveckla nya infrastrukturer som kombinerar IT med traditionella teknologier. iPhone/iPad erbjuder just det dvs en telefon som vi använt sedan 1877 i samma lilla apparat som värsta IT tekniken – fantastiskt. Vilka möjligheter som öppnar sig och som kan vara till verklig nytta om man finner vägen fram och gör rätt. Bengt har också som 50talist spenderat många år inom IT, finansmarknaden och logistik- branchen som entreprenör och var bla grundare till torget.se den första webtjänsten som vann Internetworlds Topp 100 första pris redan 1997. Citat: “Säg aldrig ”det går inte” Bengt är också en av de tre grundarna till Iphone.se och var den som startade iphone.se redan 2004 för Internet Phone tjänster.

Hemsida: http://www.iPhone.se   ·   E-postadress: bengt@iphone.se   ·   Twitter: iphone_se   ·   facebook: iPhone.se

Kommentera