Fel lösenkod iPhone avaktiverad

Har ditt barn eller en obehörig person fingrat på din iPhones kodlås eller har Du glömt din lösenkod och slagit fel för många gånger. Då är du fast vid den röda inaktiverade skärmen. Hur länge den låser sig i detta läge beror på hur många felaktiga försök du gjort. Om du har alldeles för lång tid innan nästa försök kan du koppla in din iPhone i datorn, öppna iTunes och får upp fönstret för att slå in din lösenkod. Kommer du inte ihåg din lösenkod måste du återställa din iPhone från en säkerhetskopia som du skapar i samband mer återställningen. Efter för många misslyckanden kommer du inte att få mer försök förrän du ansluter iPhonen till den dator du synkroniserade med senast. Är du fortfarande fast vid kodlåsskärmen kan du följa instruktionerna nedan för att få igång telefonen igen.

losenkod

Förhoppningsvis har du tidigare säkerhetskopierat din iPhone via iTunes. Då kommer du att kunna återställa din iPhone från den senaste säkerhetskopian. Har du inte gjort någon säkerhetskopia får du leva med att din information på telefonen går förlorad om du väljer att fullfölja dessa instruktioner.


OBS! Om du kan din lösenkod men det är alldeles för lång tid till nästa försök kan du bara koppla in din iPhone med USB-kabeln i datorn, starta iTunes så får du direkt möjlighet att slå in din lösenkod.Om du tidigare har synkroniserat din iPhone med iTunes i datorn:

1. Se till att du har den senaste versionen av iTunes installerad på din dator.
2. Anslut din iPhone med USB-kabeln till den dator som du normalt brukar använda för att synkronisera din iPhone med iTunes. Öppna iTunes.
Om du uppmanas att ange lösenkoden i iTunes ska du försöka med en annan dator som du har synkroniserat med.
3. Klicka på knappen med iPhone-ikonen i övre höger hörn av iTunes. Klicka på knappen Säkerhetskopiera nu.
4. Välj Återställ iPhone… när säkerhetskopieringen är klar. Återställ från den senaste säkerhetskopian.

Om du aldrig har synkroniserat din iPhone via datorn med iTunes

Om du inte synkroniserat din iPhone med iTunes i datorn visas felmeddelandet:
”iTunes kan inte ansluta till iPhone-enheten iPhone eftersom den är låst med en lösenkod. Du måste ange lösenkoden på iPhone-enheten innan den går att använda med iTunes.”

1. Se till att du har den senaste versionen av iTunes installerad på din dator.
2. Koppla ur USB-kabeln från din iPhone men låt andra änden av kabeln vara ansluten till datorns USB-port.
3. Stäng av din iPhone. Håll ned vilo-/väckningsknappen i några sekunder tills det röda reglaget visas. Flytta sedan reglaget. Vänta tills din iPhone stängts av helt. (Om du har problem med att stänga av din iPhone på vanligt vis så tryck och håll nere vilo-/väckningsknappen- och hemknappen samtidigt.)
4. Håll hemknappen nedtryckt och anslut på nytt USB-kabeln till din iPhone. Din iPhone ska starta.
5. Fortsätt att hålla ner hemknappen till du ser skärmen Ansluter till iTunes. Släpp hemknappen när denna skärmbild visas.
6. Ett meddelande ska visas i iTunes om att en iPhone i återställningsläge har upptäckts. Klicka på OK och klicka sedan på Återställ iPhone… för att återställa din iPhone.
OBS! Om du inte gjort någon säkerhetskopia via iTunes i datorn eller via iCloud tidigare kommer din information på din iPhone gå förlorad.

Om du har aktiverat ”Hitta min iPhone” kan du återställa den via iCloud.com

1. Gå in på iCloud.com och logga in med ditt Apple-ID (e-postadress och lösenord).
2. Klicka på ikonen Hitta min iPhone.
3. Klicka på den gröna ringen för din iPhone och sedan på symbolen med bokstaven ”i”.
4. Klicka på ikonen Radera iPhone. OBS! Om du inte gjort någon säkerhetskopia via iTunes i datorn eller via iCloud tidigare kommer din information på din iPhone gå förlorad.
5. Klicka sedan på menyn i mitten högst upp i webbfönstret (All enheter), välj din nedkopplade iPhone och klicka på Ta bort från Hitta min iPhone.

Nu är det klart! Du behöver inte slita ditt hår för att hitta rätt lösenkod och du slipper den irriterande skärmen, iPhone är avaktiverad.

Liknande artiklar.

Tags: , , , , ,

Patrik Arn Wirén

Om skribenten -

Patrik är född 1978 och fick upp ögonen för Apples produkter under sina gymnasiestudier. Han tycker att det absolut viktigaste med en gadget är användarvänligheten. Han har bedrivit thaimatdelivery- verksamhet men arbetar idag som designer. Något han trivs mycket bra med. Patrik bor i Stockholm men måste åka båt eller snöskoter till hemmet. Patrik är också en av de tre grundarna till Iphone.se.

Hemsida: http://www.iphone.se   ·   E-postadress: patrik@iphones.se   ·   Twitter: iPhone_se   ·   facebook: iPhone.se

165 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. pontus johansson 11. Nov, 2016 kl 16:34 #

  om min lås knapp är sönder vad ska göra så för kan inte få min iphone att vilja starta om och den är avaktiverad. hjälp ?

 2. Ellie TK 01. Maj, 2016 kl 09:02 #

  jag har aldrig synkroniserat min mobil och vill återställa men när jag kommer till steg 5 så funkar det inte dden blir inte kopplad till iTunes, jag vet nt varför. hjälp?

 3. Klara Mattsson 16. Mar, 2016 kl 19:58 #

  Hej! Jag försöker återställa min iphone via ”hitta min iphone” men det står att telefonen måste vara ansluten till internet. Det går inte att koppla telefonen till internet eftersom den är låst. Hur löser man det?

  • Rasmus Wigert 30. Okt, 2016 kl 10:48 #

   Hur fick du till det? Har samma problem

 4. amanda 09. Jan, 2016 kl 22:15 #

  Min iPhone 4 är avaktiverad och jag vill inte örlora mina bilder eller spel på den. Jag har ingen säkerhetskopia, och när jag försöker ansluta till iTunes måste jag konfirmera att datorn kanlita på telefonen, och då logga in på min iPhone, som då är avaktiverad, och det går ju inte. Finns det något annat sätt att få tillbaka sin data på? Utan iCloud dessutom, för det minns jag inte att jag slagit på.

  • Rasmus Wigert 30. Okt, 2016 kl 10:50 #

   Hur fick du till det? Har samma problem på min iphone

   • amanda 31. Okt, 2016 kl 11:21 #

    Jag lyckades på något sätt få över allt från min iPhone 4 till min iPhone 5. Jag minns inte alls hur tyvärr, som jag minns det var allt plötsligt överfört. Inte riktigt så gick det till förstås, men eftersom mitt problem endast gällde ett spel som jag inte ville förlora mina framgångar på så var det tydligen bara att ladda ner det igen, fast på min iPhone 5. På min iPhone 6 fick jag börja om hela spelet på nytt. Försök söka specifikt på just ditt problem på Google om du inte redan gjort det, hoppas detta kan hjälpa!

 5. ThatOneGuy 17. Aug, 2015 kl 06:57 #

  Min iphone 6 kan inte synas på itunes jag har prövat allt mjöligt men inget händer jag har provat med en extras usb cabel, 2 andra datorer men jag inte få contact med itunes

 6. Herman 21. Jul, 2015 kl 11:26 #

  Min iphone 4 s har låst sig men när jag vill skriva koden står det att jag måste ansluta till iTunes när jag anslöt mig till iTunes står det att det går inte att återstäla min mobil efter som jag måste låsa upp min mobil.

 7. Andreas 29. Jun, 2015 kl 09:06 #

  Hej Patrik!

  Jag har följt guiden och anslutit en 5s till iTunes i en dator som telefonen inte varit ansluten till tidigare. Mitt problem är att eftersom iTunes vid återställning först vill uppdatera iOS så kräver den låskod efter ca 15 minuters uppdatering. Hur kommer man runt det?

 8. amir 13. Jun, 2015 kl 08:10 #

  Min iphone 4 s har låst sig men när jag vill skriva koden står det att jag måste ansluta till iTunes när jag anslöt mig till iTunes står det att det går inte att återstäla min mobil efter som jag måste låsa upp min mobil.

 9. Emma 07. Jun, 2015 kl 18:07 #

  Min iphone 5s har låst sig och det står att jag ska koppla den till iTunes för att låsa upp den men när jag gör det står det att jag måste låsa upp den på telefonen med kod så jag kommer ingen stans. Någon som vet hur jag ska göra?

  • Patrik Arn Wirén 07. Jun, 2015 kl 18:26 #

   Har du provat anvisningarna i guiden?

   Vänliga hälsningar
   Patrik Arn Wirén

 10. Jack 02. Jun, 2015 kl 19:32 #

  Funkar det också med iphone 6

 11. Alexander 15. Maj, 2015 kl 16:32 #

  TACK!! Jag hade glömt mitt lösenord till min ipad och var tvungen att vänta 60 minuter efter varje försök så googlade och hittade denna sida. nu kan jag använda min ipad igen och är jätte glad att jag hittade detta! TACK IGEN!

 12. Emelie 24. Apr, 2015 kl 20:33 #

  Hej, jag hittade nyss min gamla Iphone 4 och jag vill gärna låsa upp den men kommer ej ihåg koden jag haft. Det går ej att ansluta till varken Itunes eller Hitta min Iphone eftersom den inte har varken simkort eller service.
  Och bara så att ni vet så är jag inte helt säker på att jag har säkerhetskopierat den nyligen så jag är tacksam ifall jag kan göra något utan att ställa om den helt…
  Tack på förhand! :)

 13. Noah 01. Mar, 2015 kl 15:07 #

  Hej! Min iphone 4s har lyckats avaktiverat sig. Jag har aldrig tidigare synkat den med en dator MED itunes på, men kan nu lösenkoden(lite sent). Är inte säker på om bilderna sparats på icloud och undrar därför om det finns något sätt som jag kan spara dess innehåll eller öppna den.
  Tack på förhand.

  • Noah 01. Mar, 2015 kl 15:21 #

   Har nu laddat ner Itunes på min Dator och följt stegen i ”Om du aldrig har synkroniserat din iPhone via datorn med iTunes” och har 3 alternativ.
   1. Mata ut Iphone…
   2. Uppdatera
   3. Återställ Iphone…

   • Patrik Arn Wirén 01. Mar, 2015 kl 19:51 #

    Hej Noah, du måste själv via din iPhone valt att spara bilder till iCloud. Det görs via Inställningar > iCloud > Bilder (Av/På). Förmodligen har di inte sparat bilder till iCloud.
    Om du väljer att återställa din iPhone och inte sparat en säkerhetskopia via iTunes eller iCloud kan du inte återställa från säkerhetskopian och förlorar dina bilder.

    • Noah 02. Mar, 2015 kl 07:13 #

     Det går alltså inte att lösa på något sätt?

 14. roger 27. Feb, 2015 kl 22:22 #

  Hej min dotter har lyckats låsa sin iphone 4s och nu vill jag återställa den fabriks eller liknande utan att bli av med alla bilder vad göra?? MVH orolig pappa

 15. Malin 25. Dec, 2014 kl 22:33 #

  Hej! Ny telefon som inte är aktiverad i I-tunes. Sonen har slagit fel kod så många gånger så telefonen är avaktiverad. Vad gör vi nu?

 16. Vanessa 04. Dec, 2014 kl 16:16 #

  Hej jag har massa bilder från min Iphone 4 som jag vill ha, men har dock glömt bort min kod vad jag hade på den mobilen. Hur kan jag göra för att gå tillväga för att få tillbaka alla bilder?

 17. denniz 14. Nov, 2014 kl 14:14 #

  hej, jag har stängt av min telefon sen satt på den så ska jag skriva min kod till mitt sim kort och jag kommer inte ihåg det hur en jag gör vad ska jag göra??+ snälla HJÄLP!!! HJÄLPER DET ATT BYTA SIM KORT?????

 18. matilda 12. Okt, 2014 kl 10:30 #

  Det står att jag måste stäng av hitta min iPhone på telefonen men det kan jag ju inte för att jag kommer inte in på telefonen

 19. Simon 28. Feb, 2014 kl 14:56 #

  Min Telefons sim är låst så jag kan inte koppla till internet och jag har ej synkat den med någon dator så jag kan inte nollställa den på något sätt HJÄLP

 20. Linnea 02. Feb, 2014 kl 12:39 #

  Hej!
  Min iphone är avaktiverad och när jag ansluter den till datorn så hittar inte Itunes telefonen, eftersom den har en kod, hur ska jag göra?

 21. Maja 27. Jan, 2014 kl 16:19 #

  När jag ska hålla inne hem knappen kommer bara Siri upp?
  Och på ITunes står det: ITunes kan inte ansluta till Iphonen eftersom Iphonen är låst, slå in lösenkoden.

  Men jag har glömt bort koden?!?

  Snälla hjälp mig!

  • malika 07. Jul, 2014 kl 18:31 #

   nej tyvär om du kommer till sölvesborg 3d så kommer vi hjälpa dig från fel kod

 22. maja 21. Jan, 2014 kl 15:15 #

  har glömt mitt lössen ord till telefonen sen när jag kopplar den till Itunes på datorn så trycker jag på återställ iphone så står det du måste GÅ in på din iphone och stänga av hitta min ipone men jag kommer inte in på telefonen ju och sen närjag skriver i mitt icloud på dom sida för att logga in så går det inte och sen när jag ska få ett nytt lössen så står det bara på mailen hej maja kom igång med icloud i dag! så det kommer ju inget lössen så snälla hjälp mig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 23. linnea 01. Dec, 2013 kl 12:23 #

  Jag har inte den senaste uppdateringen på iphone, därför att jag inte har tillräckligt med minne för att uppdatera den och kan därför inte återställa den, vet inte vad jag ska göra? Man kan inte åka till sin telefonoperatör och be dem fixa den?

 24. Nina 12. Nov, 2013 kl 20:21 #

  Till Victoria och andra med samma problem.
  Jag hade exakt det felet som Victoria beskrev. Jag kontaktade Apple Support och de gav mig ett tips om att testa detta.
  http://support.apple.com/kb/ht1808?viewlocale=sv_SE

  Den lösning funkade för mig och vill härmed dela med mig av den.

 25. Jonas 10. Nov, 2013 kl 20:32 #

  Jag fattar ingenting, och jag kan inte stänga av/ sätta igång min iPhone eftersom on/off knappen har slutat fungera. Behöver akut hjälp!

  • Patrik Arn Wirén 10. Nov, 2013 kl 21:12 #

   Pröva att starta om din iPhone på följande vis:
   1. Håll in Hem-knappen och Lås-knappen samtidigt i cirka tio sekunder. 2. Först när äpplet syns på din skärm kan du släppa knapparna. Du har nu gjort en mjuk omstart av din iPhone.
   Om inte detta rättar till problemet med din Låsknapp kan det vara hårdvarufel.

 26. Sally 05. Nov, 2013 kl 10:55 #

  Hej!
  Tack för tipsen så här långt. Ipaden återställs till fabriksinställningarna, men när jag lägger tillbaka säkerhetskopian kommer begränsingskoden tillbaka!!! Tips?

 27. victoria 26. Okt, 2013 kl 20:54 #

  jag har använd mig av ”Hitta min iPhone” Kan du återställa den via Icloud.com och det funkar bra tills punkt 5. Vad ska jag göra efter punkt 5. Har testat koppla min IPhone till iThunes men det kommer upp en vit skärm där det står att ”Anges SIM-kortets PIN-kod och anslut iPhone till iThunes. Men på IPhone kommer det ingen upp att man ska skriva PIN-korden utan den går direkt till välja språk och land sen koppla till iThunes då kommer vita skärmen upp igen på iThunes att ”Anges SIM<kortets PIN-kod och anslut iPhone till iThunes ige..

 28. Christer 23. Okt, 2013 kl 18:15 #

  Hej
  Jag återskapar just nu min dotters telefon efter att hon lyckats avaktivera den. Det gick bra hela vägen i början. Då sa datorn att det hämtades ett objekt och på telefonen syntes sladd och iTunes. När ca en timme återstod kom en ny bild upp på datorn att iTunes inte kunde ansluta iPhone enheten och på telefonen står nu meddelandet att iPhone är avaktiverad. Dock fortsätter programuppdateringen där det hämtas ett objekt. Osäker på om jag ska låta det gå eller koppla bort?
  Christer

 29. Emil Wegrin 20. Okt, 2013 kl 23:50 #

  Jag har råkat hitta ännu ett sätt att få bort ”Begränsningar” koden. Om du inte har gjort det, aktivera ”Hitta min iPhone” i inställningar. Sen går du in på iCloud.com och väljer ”rensa iphonen”, så rensas den.

  Vad gör detta valet bra undrar ni? Jo, de som vill behålla sitt nuvarande iOS (jag ville ha iOS6, då jag inte tycker om iOS7) kan på det viset bli av med koden, men slippa uppdatera till iOS7, som man annars skulle vara tvungen att göra (restore genom iTunes).

 30. Daniel 19. Okt, 2013 kl 19:57 #

  Jag köpte en iphone 4s idag, med IOS6.

  Men killen som sålde mobilen hade glömt sin kod till telefonen så till slut stog det, ”iphone är avaktiverad anslut till itunes”
  När jag anslöt den till itunes så stog det att för att kunna ansluta till itunes var jag tvungen att skriva in koden på mobilen. Jag antar att jag måste ha tillgång till hans dator för att kunna få igång mobilen?
  Icloud är inte igång och Hitta min iphone funkar inte heller.
  Har provat att stänga av mobilen och sedan hålla in hemknappen och sätta in sladden då får jag fram på itunes att den hittade en enhet i återställ läge, trycker på återställ och sen börjar den ladda ner någon uppdatering som tar 20 min, när det är klart startar mobilen om sig och så står det exakt samma sak på skärmen ”iphone är avaktiverad, anslut till itunes.
  Vad mer kan jag göra?

  • Patrik Arn Wirén 20. Okt, 2013 kl 18:56 #

   Hej, det låter konstigt. När du väl fått den i återhämtningsläge och återställt den till fabriksinställningar ska inte kodlåset vara kvar.

 31. Daniel 19. Okt, 2013 kl 19:50 #

  Jag köpte en iphone 4s idag, med IOS6.

  Men killen som sålde mobilen hade glömt sin kod till telefonen så till slut stog det, ”iphone är avaktiverad anslut till itunes”
  När jag anslöt den till itunes så stog det att för att kunna ansluta till itunes var jag tvungen att skriva in koden på mobilen. Jag antar att jag måste ha tillgång till hans dator för att kunna få igång mobilen?
  Icloud är inte igång och Hitta min iphone funkar inte heller.
  Har provat att stänga av mobilen och sedan hålla in hemknappen och sätta in sladden då får jag fram på itunes att den hittade en enhet i återställ läge, trycker på återställ och sen börjar den ladda ner någon uppdatering som tar 20 min, när det är klart startar mobilen om sig och så står det exakt samma sak på skärmen ”iphone är avaktiverad, anslut till itunes.
  Vad mer kan jag göra?

 32. Micaela 13. Okt, 2013 kl 20:57 #

  Jag har glömt lösenordet till min gamla telefon och skulle gärna vilja komma in på den och föra över gamla bilder från den till datorn. Har försökt med alla lösenord jag har haft men allt verkar vara fel. Vågar inte skriva in fler lösenord nu för är rädd att min iphone blir avaktiverad föralltid. Min telefon har nu varit avaktiverad 1 h… Om jag prövar ett till lösenord kommer telefonen avaktiveras helt då? Och om jag återställer den med Itunes kommer alla bilder vara borta? vill gärna inte riskera något :’(

  • Patrik Arn Wirén 14. Okt, 2013 kl 09:24 #

   Har du nyligen gjort en säkerhetskopia via iTunes eller iCloud? Om du återställer telefonen kan du göra det till din senaste säkerhetskopia. Tyvärr är det ganska luddigt hur många försök du har på dig innan din iPhone låser sig utan fler försök. Det kan bero på version av iOS. Har du synkroniserat din iPhone med din dator/iTunes kan du koppla in den med USB-kabeln och få nya försök.

 33. Henni 06. Okt, 2013 kl 23:00 #

  Har gjort allt som står & raderat datan från Hitta Min Iphone appen:

  Om du har aktiverat ”Hitta min iPhone” kan du återställa den via iCloud.com
  1. Gå in på iCloud.com och logga in med ditt Apple-ID (e-postadress och lösenord).
  2. Klicka på ikonen Hitta min iPhone.
  3. Klicka på den gröna ringen för din iPhone och sedan på symbolen med bokstaven ”i”.
  4. Klicka på ikonen Radera iPhone. OBS! Om du inte gjort någon säkerhetskopia via iTunes i datorn eller via iCloud tidigare kommer din information på din iPhone gå förlorad.
  5. Klicka sedan på menyn i mitten högst upp i webbfönstret (All enheter), välj din nedkopplade iPhone och klicka på Ta bort från Hitta min iPhone.

  Nu är det klart! Du behöver inte slita ditt hår för att hitta rätt lösenkod och du slipper den irriterande skärmen, iPhone är avaktiverad.

  Men vad jag får för svar är ” Du måste stänga av Hitta min Iphone innan du kan återställ Iphonen

  Öppna iCloud-inställningar på din Iphone och stäng av hitta min Iphone innan du åter ställer den ”

  och har loggat in och ut från iCloud ? va ska jag göra ? måste jag helt enkelt köpa en ny mobil ?

  • Patrik Arn Wirén 07. Okt, 2013 kl 05:51 #

   Får du det svaret efter att du har gjort steg 4 och 5?

   • David 11. Okt, 2013 kl 18:31 #

    Hej! Jag får precis samma svar som Henni. Vad beror det på? Och vad rekommenderas då? Behöver verkligen min tel så tacksam för snabbt svar. Mvh

    • Patrik Arn Wirén 11. Okt, 2013 kl 19:36 #

     Har du varit inne på iCloud.com och följt stegen 1 till 5?

     • Sofia 21. Jun, 2014 kl 16:41 #

      jag har samma problem. har följt stegen 1-5 men ändå så står det att jag måste avsluta Hitta min iPhone innan jag kan återställa den… vad gör man efter steg 5?

 34. Vicky 01. Okt, 2013 kl 14:22 #

  jag har återställt min iphone via Itunes efter det att den avaktiverats OCH fått ett låst sim men kan ändå inte få igång den??

  • Patrik Arn Wirén 01. Okt, 2013 kl 19:21 #

   Hej Vicky, kan du inte låsa upp simkortet? Bara så att du inte blandar ihop det, simkort har den kod du fått från operatören om du inte bytt ut den själv. Kodlåset är den kod du låser upp operativsystemet iOS på din iPhone.

 35. Jeanette 30. Sep, 2013 kl 14:58 #

  Hej. Min 4-åring har tagit min telefon och slagit låskoden fel ett antal gånger, vet ej hur många, i min display står det bara att iphone är avaktiverad och i vä hörnet att sim är låst. Bör jag avvakta och se om låskoden går att slå om en stund? Jag har bara synkat med Itunes när telefonen var ny, visste inte att man skulle göra det regelbundet. Jag har ju Icloud där kontakter och sånt finns, kan jag låsa upp telefonen där utan att förlora något innehåll på telefonen.

  • Patrik Arn Wirén 30. Sep, 2013 kl 15:02 #

   Hej Jeanette, har du prövat att koppla in telefonen i datorn och öppna iTunes? Då ska du få möjligheten att slå in koden till kodlåset om den inte är helt avaktiverad pga för många försök.

   • Jeanette 30. Sep, 2013 kl 15:09 #

    Nej jag har inte prövat det än eftersom jag inte synkat sen telefonen var ny och vill inte att innehållet ska gå förlorat, tycker du att jag ska pröva ändå?

    • Patrik Arn Wirén 30. Sep, 2013 kl 15:12 #

     Det spelar ingen roll att du bara synkat när den var ny. I detta fall kommer inget att raderas/återställas. Du får helt enkelt ett nytt försök att slå in koden då iTunes känner av att det är din telefon.

     • Jeanette 30. Sep, 2013 kl 15:20 #

      Jag provade att koppla ihop med Itunes men får till svar att den inte kan koppla ihop eftersom telefonen är låst med lösenkod. Vad ska jag göra nu då?

     • Patrik Arn Wirén 30. Sep, 2013 kl 16:47 #

      Hmm… iTunes ska känna igen din iPhone om den är synkad sedan tidigare. Man ska även få valet att välja att ”Lita på den här datorn” på iPhonen. Har du senaste versionen av iTunes installerad?

     • Jeanette 30. Sep, 2013 kl 21:20 #

      Installerade om iTunes och fick det att funka tillslut. Tack för supporten!
      Mvh jeanette

     • Patrik Arn Wirén 01. Okt, 2013 kl 07:00 #

      Toppen!

    • Jeanette 30. Sep, 2013 kl 15:15 #

     JAg provade att koppla ihop med Itunes men får till svar att den inte kan koppla ihop eftersom telefonen är låst med lösenkod. Vad ska jag göra?

   • Jeanette 30. Sep, 2013 kl 15:16 #

    Jag provade att koppla ihop med Itunes men får till svar att den inte kan koppla ihop eftersom telefonen är låst med lösenkod. Vad ska jag göra nu?

 36. Trannel 30. Sep, 2013 kl 14:39 #

  Jag hargjort det här på datorn hela tiden. Men det går inte.

 37. Trannel 30. Sep, 2013 kl 13:56 #

  Nej garanterat. Något sådant steg har inte varit. Ej heller har jag gjort något. Den uppdaterade sig helt själv. Jag rörde inte telefonen medan den uppdaterades. Den stängde av sig och så startade jag den eller om den startade själv så var det bara detta med koderna där. Det måste väl gå att få fram e kod som jagat jag kan få bort det som är i telefonen som låser den för att kunna återställa den. Får ju bara att jag skall ta bort ”Hitta min Iphone” hela tiden. Men det kan jag ju inte ens här igenom.

  • Patrik Arn Wirén 30. Sep, 2013 kl 14:36 #

   Okej. Så fungerade det för mig vid uppdatering till iOS 7.
   Har du prövat att logga in på iCloud.com via datorn och radera och ta bort din iPhone därifrån?

 38. Trannel 30. Sep, 2013 kl 12:24 #

  Ja det har inte gått. Det står jag skall avvaktivera hitta min Iphone i Icloud på min ighone. Här står instruktioner hur man gör det men det går inte. Det blir samma svar när jag skall återställa min iphone ändå. Är mycket irriterad för att sådant här händer när man uppdatera sin telefon borde det inte talas om vilken kod man skall ha om det bytes. Varför det inte kom någon kod till mig begriper jag inte.

  • Patrik Arn Wirén 30. Sep, 2013 kl 12:47 #

   Hej Trannel, när du uppdaterade till iOS 7 fanns ett steg där du fick välja kod till kodlåset. Det steget var när telefonen startades efter uppdateringen och du fick göra ett antal inställningar.

 39. Trannel 30. Sep, 2013 kl 12:04 #

  Jag hr följt era intruktioner. Iponen visar bara rutan där man skall lämna lösenord men den är avaktiverad. Jag får upp IMEI och ICCID kombinationer. Men när jag klickar på ikonen hitta min iphone får jag bara till svar att alla enheter är offline. Vad skall jag göra.

  • Patrik Arn Wirén 30. Sep, 2013 kl 12:11 #

   Det låter som att du misslyckas med att få din iPhone i återställningsläge.

 40. irfan 29. Sep, 2013 kl 18:58 #

  jag gör allt som det står i guiden men ändå så står det att det är fel???

 41. m 29. Sep, 2013 kl 10:23 #

  hur låser man upp en mob som är avaktiverad inget funkar ju, tryckte in min kod men de står fel kod fast de är den koden ja har så nu är den låst

 42. sofie 28. Sep, 2013 kl 11:42 #

  Jag har använt mig utav icloud och rderat min iphone men det händer inget den är fortfarande låst? Vad ska jag göra???

 43. adam 27. Sep, 2013 kl 12:18 #

  hej!” jag har glömt lösen på min iphone. står vänta 60 min för att försöka igen. men kan inte komma på koden hur gör jag?

 44. Paulina 25. Sep, 2013 kl 20:58 #

  Har uppdaterat mobilen till nya ios7. Jag har verkligen provat alla lösenord som går, det går inte att logga in och blir avaktiverad. Har provat att göra som ni säger enligt guiden, men kan varken säkerhetskopiera pga någon inställning i Icloud om att jag måste stänga av ”hitta min iphone”. Och inte återställa för att den kräver ett lösenord. Vad ska jag göra?

  • Patrik Arn Wirén 26. Sep, 2013 kl 18:13 #

   Hej Paulina, har du säkerhetskopierat/synkat din iPhone via iCloud eller iTunes nyligen?

 45. irfan 25. Sep, 2013 kl 16:39 #

  hur stänger man av icoud när iphonen är avaktiverat?

  • Patrik Arn Wirén 25. Sep, 2013 kl 17:45 #

   Det kan du inte. Det är det som är så smart. Då kan TJUVEN inte stänga av spårningsfunktionen.

 46. Nel 24. Sep, 2013 kl 14:38 #

  Min Iphone har avaktiverad efter uppdatering. Försöker följa guiden men den funkar inte att stänga av

  • Patrik Arn Wirén 24. Sep, 2013 kl 17:06 #

   Hej Nel, pröva att trycka och hålla nere vilo-/väckningsknappen- och hemknappen samtidigt för att stänga av.

 47. Malin 24. Sep, 2013 kl 07:25 #

  När jag ska återställa den står det att det inte går pga att iphonen är låst?? hur ska man då återställa den om man inte ens kan lösenkoden?

  • Patrik Arn Wirén 24. Sep, 2013 kl 12:04 #

   Hej Malin, Har du försökt med stegen under ”Om du aldrig har synkroniserat din iPhone via datorn med iTunes”?

 48. Simon 21. Sep, 2013 kl 14:13 #

  Hej! Efter ha uppdaterat till ios7 i går 20/9-13 så ville tel att jag skulle logga in med min kod! knappade in samma kod som alltid men inget hände mer än att den vart avaktiverad! Har gjort precis som det står skrivet i denna hjälp om att få igång mobilen utan resultat:-(
  //Simon

 49. iPad3 21. Sep, 2013 kl 09:45 #

  Hej Patrik,
  Efter en uppdatering till iOS7 på min iPad, bad den mig om ett lösenord. Har aldrig haft något lösenord tidigare. Några tips?

 50. Hussein 19. Sep, 2013 kl 22:09 #

  Hej hur ska man öppna en iphone som är låst till en öperatör ?
  tex den är låst till tele nor

  • Patrik Arn Wirén 20. Sep, 2013 kl 07:52 #

   Hej Hussein, vi hjälper inte till med upplåsning. Hör med operatören.

 51. Hussein 19. Sep, 2013 kl 20:49 #

  Hej jag har iphone 4 med efter uppdateringen gav jag fel kod och nu står att iphonen är avaktiverad.hur ska öppna den tack

 52. roberta 19. Sep, 2013 kl 20:30 #

  Detta hjälpte mig supermycket! TACK!

 53. Johanna 15. Aug, 2013 kl 06:44 #

  Hur gör man om sin vilo/väckningsknapp inte fungerar?

 54. amin 17. Jun, 2013 kl 08:45 #

  min ipone har ingen säkerhetskopia eller icloud sak vad ska jag göra min iphone 4 är avaktivrad till itunes står det

 55. disqus_KS4yjmZSXa 28. Maj, 2013 kl 21:35 #

  jag igen, och nej min mobil är inte avaktiverad just nu, och jag har försökt att följa guiden och det funkar ju inte ens? det kommer inte upp någon bild där det beskrivs att jag ska ”ansluta till Itunes” osvosv… ?!!?!? hjälp mig

 56. disqus_KS4yjmZSXa 28. Maj, 2013 kl 21:33 #

  eh okej.. detta hjälpte inte mig ett skit. Ska börja använda min gamla Iphone eftersom min andra är paj, och felet är att jag inte kommer in på min gamla Iphone för att jag glömt mitt lösenord. Hur gör mig? förklara bara snabbt och enkelt!?!?

 57. cupcakewes 11. Maj, 2013 kl 19:12 #

  Om man inte har en apple dator vad gör man då??? Jag glömde mitt lösen och provade för många gånger så nu står det ”iPhone är avaktiverad, anslut till iTunes”. Jag har windows dator vad ska jag göra??? Jag behöver verkligen min telefon!!! Och om jag startar om min telefon (tar bort allting och börjar om allting från början) då försvinner ju allting och jag har jätte mycket viktiga saker där!!!

 58. Hasan 06. Maj, 2013 kl 20:33 #

  Hur sätter man mobilen i återhämtningsläge snälla hjälp !

 59. rebecka 24. Apr, 2013 kl 08:05 #

  hej.
  jag återställde min iphone för ett tag sen och b+har inte anslutit den till itunes sen dess.. jag har nu råkat slagit fel kod p.g.a att jag inte minns den, finns det nån chans att jag kan ha kvar alla bilder som jag har på mobilen om jag återställer den via itunes ??

 60. giorgio 18. Apr, 2013 kl 16:57 #

  hej mitt iphone är avaktiverad och jag har glömt mitt lösenord vad kan jag göra?

 61. Maria 07. Apr, 2013 kl 15:13 #

  jag ska börja använda min mammas kollegas gamla iphone och när jag sätter in mitt simkort så måste jag slå in ett lösernord innan som min mammas jobbarkompis har haft men jag har ju ingen aning om det. Tror inte den jobbarkompisen går att få tag i, vad ska jag göra?

 62. sebastian 06. Apr, 2013 kl 18:05 #

  tackar!

 63. Jessicaiii 01. Apr, 2013 kl 11:20 #

  Jag hittar inte åretställningsknappen… Jag fattar inte riktigt om återställningsknappen ska vara på Itunes eller på iPhonen. Snälla hjälp!

  • Patrik Arn Wirén 01. Apr, 2013 kl 14:38 #

   Knappen med valet ”återställ till fabriksinställningar” visas i iTunes.

 64. Erika Björk 22. Jan, 2013 kl 13:47 #

  Jag har glömt mitt lösenord och har försökt lite för mycket, följde stegen men har aldrig varit inne på itunes innan. Det kommer upp en ruta som det står att den inte kan hitta enheter eftersom den är kodlåst. Men det är ju det som är problemet, att jag inte kan låsa upp dem. Utan att låsa upp den kan jag inte heller återställa den från itunes. Hjälp mig

  • Patrik Arn Wirén 22. Jan, 2013 kl 13:49 #

   Har du satt den i Återhämtningsläge efter anvisning i punkt 1?

   • Erika Björk 22. Jan, 2013 kl 17:25 #

    itunes känner inte igen enheten sedan innan så jag får det inte att fungera.

    • Patrik Arn Wirén 22. Jan, 2013 kl 17:59 #

     Om du sätter din iPhone i återhämtningsläge (recovery mode) så kommer iTunes känna igen den.

 65. David Sudra 12. Jan, 2013 kl 17:44 #

  Det blir först en min sedan fem min. Sedan vågade inte jag testa mer. Nån som vet?

  • Ronya 26. Jan, 2013 kl 08:12 #

   det blir 15 sedan 60 min.. jag har testat för många gånger och nu står det ”iphone aktiverad anslut till itunes” :( (((

   • Patrik Arn Wirén 26. Jan, 2013 kl 09:09 #

    Har du följt anvisningarna i guiden ovanför?

    • amanda 29. Dec, 2013 kl 06:59 #

     Jag kan varken slå in kod eller stänga av telefonen, det står att den är avaktiverad i 23 030 388 minuter, och jag orkar inte riktigt vänta så länge. Jag har säkerhetskopiering så det gör inte mig något om jag måste återställa den helt, men jag måste ju stänfa av den för att kunna följa guiden ovan eller hur? men den går inte stänga av, inte på vanliga sättet med knapen ovanför och inte heller tillsammans med runda hemknapen. Snäla hjälp och förklara utförligt då det här är min första iphone :(

     • Patrik Arn Wirén 30. Dec, 2013 kl 09:15 #

      Om du säkerhetskopierat via iTunes i datorn kan du bara koppla in din iPhone med USB-kabeln och återställa. Enligt guiden ovan.

  • Idasthen 22. Feb, 2013 kl 08:38 #

   David Sudra: först blir det 1 minut, sedan 5 minuter sedan 15 minuter och sedan 60 minuter, sen vågade inte jag mer

 66. Elmisni_144 26. Dec, 2012 kl 00:36 #

  hej ! kan du hjälpa mig min kompis tog min mobil och spära den 4 siffrorna och när jag ansluter min iphone 4 till min mac så står det att det går ej att ansluta nåt med reed och oxå
  tack förhand /nina

 67. Simon_95_8 17. Dec, 2012 kl 16:50 #

  hur gör man om vilo knappen är sönder?

  • Patrik Arn Wirén 18. Dec, 2012 kl 09:51 #

   En Hemknapp som strular brukar man kunna åtgärda men när det gäller trasig viloknapp är det nog service som gäller. Har du tappat telefonen eller har den bara slutat fungera?

 68. Muittin R 10. Dec, 2012 kl 19:36 #

  Jag gjorde som det står men den visar samma skärm(att den är avaktiverad) fattar inte…

  • Patrik Arn Wirén 10. Dec, 2012 kl 20:50 #

   Fick du upp meddelandet i iTunes att din iPhone är i ”återhämtningsläge”?

 69. Teamtorup 10. Dec, 2012 kl 13:05 #

  Tack för hjälpen med att fixa telefonen, hade aldrig fixat det utan denna sidan TACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 70. william 14. Okt, 2012 kl 18:24 #

  det står bara error 3194 blir ju galen kan man ringa er

 71. Anettejonson 01. Okt, 2012 kl 18:58 #

  försöker återställa men det går inte får felkod 3194

  • Patrik Arn Wirén 02. Okt, 2012 kl 07:33 #

   Hej Anettejonson,
   Se att brandvägg och virus- säkerhetsprogram tillåter kommunikation med gs.apple.com. Se även till att ha den senaste versionen av iTunes installerad.

 72. Eve 16. Sep, 2012 kl 09:25 #

  Hej, när jag kommit till att man ska trycka på ”återställ” kommer det bara upp
  ”iphone enheten kunde inte återställas. Ett okänt fel har uppstått”
  Sedan står det att jag måste återställa min iphone. Men det går ju inte, vet inte vad jag ska göra, har försökt med allt möjligt men det går ju inte.
  Vad ska jag göra?

 73. Amanda_natt 14. Sep, 2012 kl 05:24 #

  jag förstår inte..
  min iphone är avaktiverad och det står – anslut till itunes.
  jag kan mitt lösenord, men min kompis skulle retas med mig och skriva in fel kod många gånger.
  jag har aldrig skrivit ut nå bilder eller så till någon dator.
  betyder det att alla mina 1000 bilder försvinner, och min kalender och det också?
  kommer jag inte ha något kvar? och går det ens att fixa? att min mobil fungerar altså.

 74. sabina 26. Aug, 2012 kl 15:35 #

  Funkar detta även till iPad’s ? :)

 75. Nikos 09. Aug, 2012 kl 21:12 #

  Väldigt bra beskrivning, uppskattar sådant hjälp.

 76. Ramadanbajram 04. Jul, 2012 kl 20:38 #

  min iphone är avaktiverad de står anslut till itunes men de händer inget :(

 77. Amer 28. Jun, 2012 kl 11:01 #

  hur sätter man i återhämtningsläge

  • Patrik Arn Wirén 28. Jun, 2012 kl 11:52 #

   1. Koppla in iPhone i datorn och starta iTunes. Se till att din iPhone är avstängd.
   2. Håll ner av/på-knappen ovan på din iPhone.
   3. När Apple-logotypen (Äpplet) visas på skärmen håller du även ner den runda Hemknappen längst ner på din iPhone.
   4. När skärmen blir svart (efter ca 10 sekunder) släpper du av/på-knappen.
   5. Fortsätt att hålla Hemknappen tills iTunes signalerar att en iPhone har hittats i återställningsläge.

 78. gäst 25. Jun, 2012 kl 13:41 #

  Jag har gjort precis som ovan, nu är min mobil helt svart när jag har den kopplad till datorn, händer ingenting. När jag försöker ladda den i vägguttaget får jag upp iphone avaktiverad, anslut till itunes men det går ju inte eftersom det inte finns något livstecken i den när jag har den kopplad till datorn. Hjälp hur gör jag?

  • Patrik Arn Wirén 25. Jun, 2012 kl 14:19 #

   Du har väll ingen ”Jailbreakad” iPhone?
   När bilden ”anslut till iTunes” visas ska det bara vara att koppla den till datorn och starta senaste versionen av iTunes för att återställa telefonen.
   Testa att ta ut sladden igen och håll in hemknappen samtidigt som du kopplar in usb-kabeln. Släpp inte hemknappen innan iTunes logotypen visas på din iPhone skärm.
   Löser sig problemet inte kan du kontakta oss via, http://www.iphone.se/fragor-och-svar

   • GUEST 15. Jul, 2012 kl 15:24 #

    Samma sak hände mig , gjorde allt du skrev men går inte att återställa som säkerhetskopia ;(

    • Patrik Arn Wirén 15. Jul, 2012 kl 18:06 #

     Hade du skapat en säkerhetskopia via iTunes eller iCloud tidigare ska det fungera.

 79. Signenygards93 20. Jun, 2012 kl 13:57 #

  visst ska de funka på iPads också?

 80. Hejjselma 17. Jun, 2012 kl 15:35 #

  Jag har gjort allt precis som står här. Men det kommer fram en rund blå ring med Itunes symbolen i, och sen är det en usb sladd nedan för den, och en pil mellan dom. HJJJJJÄLP :( Och jag har inte synkoriserat eller vad det heter på någon data. Hjälp snääla :)

  • Patrik Arn Wirén 25. Jun, 2012 kl 06:55 #

   Har du kopplat in din iPhone i datorn och startat iTunes när detta händer?
   Om du inte tidigare synkroniserat/säkerhetskopierat din iPhone via iTunes eller iCloud går du dessvärre miste om information på din iPhone.

 81. Thildajuliamichelle 13. Jun, 2012 kl 17:08 #

  På min står de att jag måste skriva in koden på mobilen för att det ska funka och det kan jag inte eftersom att jag inte kommer in på själva mobilen..?
  hjälp mig!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Patrik Arn Wirén 13. Jun, 2012 kl 19:17 #

   Har du satt din iPhone i återhämtningsläge och följt punkterna ovan?

 82. Lenason 17. Maj, 2012 kl 19:47 #

  Tack! ”You make my day” och så hade jag en backup på Icloud :)

 83. Kri Jlilja 11. Maj, 2012 kl 16:29 #

  tack för hjälpen

 84. Pajje 15. Apr, 2012 kl 18:16 #

  Är ni säkra på att ni sätter iPhonen i DFU Mode? http://www.youtube.com/watch?v=ofpinyGlQ8I

 85. Maja-portfelt 15. Apr, 2012 kl 14:29 #

  hej jag testade det, jag har knappat in och väntat i timmar och det har kommit till ”anslut till itunes” och jag testade det du gjorde och det funkade inte,

 86. Mad-json 15. Apr, 2012 kl 11:56 #

  Har gjort efter konstens alla regler precis som det står men telefonen begär fortfarande lösenkod som jag inre minns..

 87. Engman Karlsson 11. Mar, 2012 kl 15:55 #

  super

 88. Lukas 09. Feb, 2012 kl 20:42 #

  bra tack för hjälpen

 89. Acke G 03. Okt, 2011 kl 14:25 #

  Eller så ansluter man den bara till datorn och gör en återställning, det är nog lättare ;)

Kommentera