Galaxy, iPhone, LG, HTC eller……..Lumia. Vem bryr sig?

Snöbollen rullar, Apple arbetar innovativt vidare och släpper nya lösningar till marknaden som förenklar vår vardag, ökar säkerheten i vår internet närvaro och gläder oss med snygg design, vi köper som aldrig förr. Apples ekonomiska muskler växer och resurser till nya lösningar ökar ständigt…..vilket gör att Apple ökar alltmer. Så har det sett ut ett tag och inget syns på horisonten som tycks ändra det.

Jag har varit inne på ämnet tidigare och slutar aldrig att förvånas över alla artiklar om ”bästa kamera, bästa skärm, snabbaste processor”. Då och då skrivs spekulationer om Apples framtid, Cook vs Jobs samt hur man klarat konkurrensen med andra tillverkares features. Samtidigt visar alla ekonomiska data att Apple går som tåget, faktiskt bäst av alla och ökar mest av alla. Senaste kvartalsrapporten är helt fantastisk, merparten av kvartalet är före introduktion av Iphone 6  (inkluderar en veckas försäljning av Iphone 6) och visar på att Apple, som redan är störst, också ökar mest. Vad som kommer att hända nästa kvartal behövs inget börsproffs för att räkna ut. Det kommer att präglas av Apples generella framgång men i synnerhet försäljningen av Iphone 6 och introduktionen av Apple Pay.

Hur klarar sig Iphone mot andra smartphones då, rent tekniskt. De ligger inte oväntat i toppen, beroende på testare placeras de 1:a eller 2:a. Konkurrent är alltid Galaxy, övriga räknas inte hur det än försöker.

Video reportage om Apples kvartalsrapport (klicka här)

Artikel om Apples ekonomiska framgångar (klicka här)

 

 

 

Liknande artiklar.

Olov Nordgren

Om skribenten -

Olov är en teknikintresserad 50-talist som gärna provar nya gadgets men vill se den tydliga nyttan för att bli användare. Många år inom IT och andra branscher, som Säljare och chef och idag som entreprenör har skapat perspektiv. Citat: ”Vi lever i en oerhört spännande tid även om en del mönster känns igen. Det är lätt att ryckas med i trenden att fokusera på det som kommer istället för det som är.” Olov är också en av de tre grundarna till Iphone.se.

Hemsida: http://www.iphone.se   ·   E-postadress: olov@iphone.se   ·   Twitter: iPhone_se   ·   facebook: iPhone.se

Kommentera