iPhone + Samsung = Sant !

I förra veckan var det julafton. Ja, jag vet att det var längre tid än så men för mig var det julafton i förra veckan.

Då fick jag hem en Samsung Smart TV och den är just som namnet säger en ”smart” TV.

Packade upp TV:n, kopplade el, TV-anslutning OCH  Samsungs Internet Wi-Fi adapter som jag köpte separat,  det är en en liten ”sticker” som pluggas in i en av USB portarna på baksidan av TV:n. Detta är nog det mest tekniska du behöver göra (vissa modeller av Samsung har denna funktion inbyggd annars är det bara någon hundralapp), slå sedan på TV:n och följ instruktionerna. En av de annorlunda frågorna sett ur ett ”koppla in TV:n perspektiv” är att ange säkerhetsnyckeln dvs din Wi-Fi logon annars är det enkla frågor.

Och simsalabim så är TV:n igång men inte nog med det, tryck på Smart Hub knappen på fjärrkontrollen så har du en ny TV värld uppe med tex. Aftonbladet och YouTube som fördefinierade appar i TV:n.

Nu kommer iPhone in i bilden. Samsung har gjort en gratis app. Den gör din iPhone till en Wi-Fi fjärrkontroll för Samsung Smart TV. Om både din iPhone och TV är anslutna till samma access punkt (router) är din iPhone automatiskt kopplad till TV: n  och du kan använda din iPhone  som fjärrkontroll. Appen är snyggt gjord, tydlig enkel att använda, fungerar både med vanliga TV funktioner och Smart Hub – jag fördrar definitivt denna jämfört med fjärrkontrollen som kom med TV:n. Men jag ser en annan fördel också, vet inte hur det är hos dig men i vårt hem ”försvinner” fjärrkontrollen med barn eller barnbarn – nu behöver jag inte bli irriterad över det – min iPhone håller jag alltid rätt på….

Och visst känns det bra som iPhone vän att se äpplet styra Samsung :-)

Smart View 1.0 (AppStore Link)

Ladda hem från
App Store

Smart View 1.0

Ålder: 4+
Pris: 0 SEK

Liknande artiklar.

Tags: , , ,

Bengt Norin

Om skribenten -

Bengt trivs bäst med att utveckla nya infrastrukturer som kombinerar IT med traditionella teknologier. iPhone/iPad erbjuder just det dvs en telefon som vi använt sedan 1877 i samma lilla apparat som värsta IT tekniken – fantastiskt. Vilka möjligheter som öppnar sig och som kan vara till verklig nytta om man finner vägen fram och gör rätt. Bengt har också som 50talist spenderat många år inom IT, finansmarknaden och logistik- branchen som entreprenör och var bla grundare till torget.se den första webtjänsten som vann Internetworlds Topp 100 första pris redan 1997. Citat: “Säg aldrig ”det går inte” Bengt är också en av de tre grundarna till Iphone.se och var den som startade iphone.se redan 2004 för Internet Phone tjänster.

Hemsida: http://www.iPhone.se   ·   E-postadress: bengt@iphone.se   ·   Twitter: iphone_se   ·   facebook: iPhone.se

6 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. Bengt_norin 04. Jul, 2012 kl 15:37 #

  Hej, du behöver ange säkerhetsnyckeln i TV menyn dvs din Wi-Fi logon annars är det enkla frågor, har du gjort det så kan du lätt testa att TV:n är uppkopplad genom att använda Smart hub påTV:n och ex ta upp youtube. Fungerar det så är TV:n klar.

  För din iPhone behöver du ladda ner Samsung Remote appen och vara Wi-Fi uppkopplad mot SAMMA nätverk som du kopplat TV:n mot.

  Sedan skall det gå, öppna iPhone appen och klicka på Remote TV !

  Lycka till !

  Bengt

 2. Micke 03. Jul, 2012 kl 19:38 #

  Hej där, måste man göra någon speciell konfig i TV eller iPhone för att connect? min iphone är kopplad till samma trådlösa nät som TV.n som också är trådlös, någon som vet??

  / Micke

 3. Anonym 04. Feb, 2012 kl 17:23 #

  Kul! En liten dator som fjärr. Så ska det vara.
  Finns flera TV med fjärrappar? Philips, Sony?

 4. Mats Hovelius 01. Feb, 2012 kl 11:01 #

  Hur är det med SVTPlay?

  • Bengt 01. Feb, 2012 kl 18:06 #

   Mja … tyvärr TV4 play har jag men inte SVTPlay. Konstigt faktiskt då samsung säkert kan implementera en SVTPlay app ”gratis”. Värt att fråga dem då SVTPlay ju är så populär

   • zanoii 02. Feb, 2012 kl 07:19 #

    Appen är säkerligen inga problem att implementera. Dock måste de ju även ha ett avtal.

Kommentera