iPhone som handkontroll för spel på Apple-TV

Använd din iPhone för att spela på Apple-TV, då menar jag inte att spela på sin iPhone utan med. Ni som prövat Nintendo Wii vet vad jag menar, man använder en handkontroll och en infraröd sensor som beräknar position och vinkel i förhållande till handkontrollen. Du kan alltså interagera med spelet genom att med kontrollen göra en golfsving, smash, eller en annan rörelse som passar spelet du spelar.

Nu har företaget Rolocule Games presenterat Rolomotion, en ny teknik som gör din iPhone till en handkontroll för att spela spel på din Apple-TV. Spelen, eller rättare sagt apparna laddas ner som vanligt från App Store och när de startas skickas dom till din Apple-TV via AirPlay och din iPhone aktiveras automatisk som en handkontroll.

Första spelet ut är Motion Tennis som släpps någon gång under maj månad. Du kommer att kunna spela mot familj och vänner då spelet fungerar med multiplayer. Rolocule Games meddelar att man jobbar på fler titlar men har inte gått ut med några datum.

Liknande artiklar.

Tags: , ,

Patrik Arn Wirén

Om skribenten -

Patrik är född 1978 och fick upp ögonen för Apples produkter under sina gymnasiestudier. Han tycker att det absolut viktigaste med en gadget är användarvänligheten. Han har bedrivit thaimatdelivery- verksamhet men arbetar idag som designer. Något han trivs mycket bra med. Patrik bor i Stockholm men måste åka båt eller snöskoter till hemmet. Patrik är också en av de tre grundarna till Iphone.se.

Hemsida: http://www.iphone.se   ·   E-postadress: patrik@iphones.se   ·   Twitter: iPhone_se   ·   facebook: iPhone.se