Koppla iPhone, iPad eller trådlöst tangentbord till Apple TV

När Apple släppte uppdateringen 5.2 till Apple TV var en trevlig funktion att man nu kan synka trådlösa bluetooth-tangentbord till Apple TV. Detta underlättar enormt när du till exempel behöver söka efter en film, att klicka sig fram med fjärrkontrollen för att välja bokstäver är riktigt segt.

Du kan även din iPhone eller iPad som fjärrkontroll och tangentbord med appen Remote.

 

Följ guiden steg för steg nedan för att koppla ett trådlösa bluetooth-tangentbord till din Apple TV.

1. Se till att du har programvaran 5.2 installerad på din Apple-TV. För att kontrollera detta eller uppdatera går du till, Inställningar > Allmänt > Uppdatera programvara. Vänta på att uppdateringen installeras och slutligen att din Apple TV startar om.

2. Gå till Inställningar > Allmänt > Bluetooth, din Apple TV söker då efter enheter med Bluetooth. Se nu till att aktivera parkoppling på ditt trådlösa bluetooth-tangentbord. Detta görs på olika sätt beroende på vilket bluetooth-tangentbord du har, läs i manualen som medföljde. På Apples och många andra tillverkares trådlösa bluetooth-tangentbord aktiverar du parkoppling genom att hålla inne Power-knappen.

3. Nu bör din Apple TV hittat ditt trådlösa bluetooth-tangentbord och visa det i listan på TV:n. En ny ruta med en 4-siffrig kod visas på TV:n, slå koden på tangentbordet och tryck Enter. Tangentbordet ska nu vara anslutet till din Apple TV.

Följ guiden steg för steg nedan för att koppla en iPhone eller iPad till din Apple TV.

1. Börja med att ladda hem den kostnadsfria applikationen Remote från App Store på din iPhone eller iPad.

2. Se till att Slå på Hemmadelning på din iPhone eller iPad (detta kan göras i appen Remote) och skriv in användarnamn och lösenord för ditt Apple ID.

3. På din Apple TV går du till Inställningar > Datorer > Slå på Hemmadelning. Skriv sedan in användarnamn och lösenord för ditt Apple ID.

4. I Appen Remote på dina iPhone eller iPad har du nu en ikon för Apple TV. Peka på den så kan du använda den som fjärrkontroll och tangentbord för din Apple TV.

Liknande artiklar.

Tags: , , ,

Patrik Arn Wirén

Om skribenten -

Patrik är född 1978 och fick upp ögonen för Apples produkter under sina gymnasiestudier. Han tycker att det absolut viktigaste med en gadget är användarvänligheten. Han har bedrivit thaimatdelivery- verksamhet men arbetar idag som designer. Något han trivs mycket bra med. Patrik bor i Stockholm men måste åka båt eller snöskoter till hemmet. Patrik är också en av de tre grundarna till Iphone.se.

Hemsida: http://www.iphone.se   ·   E-postadress: patrik@iphones.se   ·   Twitter: iPhone_se   ·   facebook: iPhone.se

5 kommentarer

Skriv en kommentar
 1. nettan 08. Maj, 2013 kl 11:50 #

  Hej Patrik, jag söker ett blue-tooth tangentbord som är kompatibelt med Iphone och som har svart bakgrund med vita tangenter. Gäller en person som har synnedsättning som bland annat innebär nedsatt kontrastseende och därmed svårt att urskilja bokstäver/tecken på Apples egna blue-tooth tangentbord som är ljust grå i färgen med vita tecken.

  • Patrik Arn Wirén 08. Maj, 2013 kl 11:58 #

   Hej Nettan, jag undersöker saken och återkommer så snabbt jag kan.

  • Patrik Arn Wirén 10. Maj, 2013 kl 07:51 #

   Vi får in ett bluetooth-tangentbord från Verbatim under maj månad som passar.

 2. dr.jan.banan 01. Feb, 2013 kl 12:07 #

  det går även att koppla ihop den bärbara datorn (macbook pro, macbook air etc) genom programmet iKeyboard – Macbook:en dyker då upp som bluethooth keyboad och man kan skriva., navigera med piltangenter etc

Kommentera