Lanseras iPhone SE 21 mars ?

För oss på iphone.se så är det extra roligt om ryktet att Apples nya iPhone modell kommer att heta iPhone SE visar sig vara sant.
Vi är nära att få veta det nu, lanseringen sker 21 mars kl 10 PDT (västkusttid USA) dvs kl 18.00 i Sverige. Det finns flera sätt att följa händelsen, själv kommer jag att se det via Apple TV som ju har en app just för Apple Special Event. Men du kan gå också in via apple.com website och många andra som länkar till Apple showen. Show är ju vad det brukar bli ibland tom artister. En hel del verkar finnas på agendan förutom iPhone SE tex mer nyheter om iPad Pro.

Vi befinner oss ju i lite av en mellanperiod, försäljningen är inte lika rakt upp i himlen och iPhone användare håller defakto kvar den ”gamla” iPhone 5 etc – det finns fortfarande kvar lika många iPhone 5 som iPhone 6 användare totalt.

Vad kan vi då troligen förvänta oss?

Ända sedan iPhone introducerades 2007 så har den växt i storlek för varje lansering. Många av oss tycker det är bra, det möjliggör att man kan göra saker som eHandel, läsa tidningen etc utan att ta fram stora förstoringsglaset. Samtidigt lämnar det en lucka öppen för en mindre iPhone men som ändå har alla faciliteter som de nyare modellerna. iPhone SE är tänkt att fylla det segmentet.

4-inch skärm är för många applikationer fullt tillräckligt och många användare kommer att acceptera det då man ser vad som är under ”motorhuven”.
Så många att tex anaytiker från UBS Group AG mfl prediktar att det kommer att säljas 15 miljoner enheter per år av den nya modellen.

Under motorhuven sägs den nya A9 processorn sitta, en ny 12 megapixel kamera, Apple touch ID och support för Apple Pay.
Apple Pay rullar på som vi skrivit om en hel del om här på iphone.se. Tyvärr är lilla Sverige inte med ännu. Här är det tålamod som gäller, vi talar om en monetär revolution vilket bla senaste tidens debatt i Sverige om fortsatt behov av kontanter visar.

Som sagt nu är det nära lansering – skall bli spännande att se hur nära vi på iphone.se ligger med ovanstående analys.

Liknande artiklar.

Tags: , , , , , , , , ,

Bengt Norin

Om skribenten -

Bengt trivs bäst med att utveckla nya infrastrukturer som kombinerar IT med traditionella teknologier. iPhone/iPad erbjuder just det dvs en telefon som vi använt sedan 1877 i samma lilla apparat som värsta IT tekniken – fantastiskt. Vilka möjligheter som öppnar sig och som kan vara till verklig nytta om man finner vägen fram och gör rätt. Bengt har också som 50talist spenderat många år inom IT, finansmarknaden och logistik- branchen som entreprenör och var bla grundare till torget.se den första webtjänsten som vann Internetworlds Topp 100 första pris redan 1997. Citat: “Säg aldrig ”det går inte” Bengt är också en av de tre grundarna till Iphone.se och var den som startade iphone.se redan 2004 för Internet Phone tjänster.

Hemsida: http://www.iPhone.se   ·   E-postadress: bengt@iphone.se   ·   Twitter: iphone_se   ·   facebook: iPhone.se