Ny iPad Pro – nu åker PCn ut

Jag har som många tjänstemän under årtionden blivit van vid Microsoft Office och min PC. Har jag har också en iPad som säkert många av er också har.

iPad änvänder jag med handen på hjärtat mer för att läsa tidningar, email, och ibland se en film på resande fot. Tills idag har jag inte sett
iPad som en ersättare för min PC och Office program som Word, Excel och Powerpoint. Den saknade ett naturligt bra tangentbord och framförallt en likvärdig full installation av Microsoft office.

Idag förändrades arbetsvärlden.

Apple lanserade iPad Pro. Massor med ny teknik och ny stor skarp skärm mm är ju klart fint och bra teknik. Men den verkliga nyheten är tre komponenter:

- Apple Smart Keyboard
- Microsoft Office
- Apple Pencil (vilket namn förresten..)

Kombinerar du dessa delar med själva plattformen iPad Pro får du i realiteten en helt ny teknisk plattform kombinerad med det du väl känner till dvs Microsoft Office och ett riktigt tangentbord.
Fast microsoft har ompaketerad så att de nya tekniska möjligheterna som Apple Pencil kan användas.

Med Apple Pencil kan du rita, göra noteringar direkt på bilden, kalkylen eller brevet, Office har fått nya funktioner som tex bredd på pennans stift när du ritar och fräcka finesser som snabbar upp användandet. Men utan att störa – du känner säkert dig hemma.

Rätt strategi av Microsoft tror jag, nu kommer kunderna att bli kvar i deras applikationer. Men det måste vara tufft, det sätter sista spiken i kistan för MS operativsystem och därmed PCn-

Försäljningen av PC dalar redan kraftigt till fördel för mobila enheter, iPhone och iPad är det som nu gäller och då är det nog bättre för MS att ställa in sig i ledet och se fram emot en stor försäljning till Apple plattformar.

Spännande lansering idag, iPad Pro kommer ju också med IBM samarbete där många företagsapplikationer konverteras över till iPad Pro.

Så farväl kära PC du har tjänat mig i många år men ”there is a new kid on the block”.

Liknande artiklar.

Tags: , , , , ,

Bengt Norin

Om skribenten -

Bengt trivs bäst med att utveckla nya infrastrukturer som kombinerar IT med traditionella teknologier. iPhone/iPad erbjuder just det dvs en telefon som vi använt sedan 1877 i samma lilla apparat som värsta IT tekniken – fantastiskt. Vilka möjligheter som öppnar sig och som kan vara till verklig nytta om man finner vägen fram och gör rätt. Bengt har också som 50talist spenderat många år inom IT, finansmarknaden och logistik- branchen som entreprenör och var bla grundare till torget.se den första webtjänsten som vann Internetworlds Topp 100 första pris redan 1997. Citat: “Säg aldrig ”det går inte” Bengt är också en av de tre grundarna till Iphone.se och var den som startade iphone.se redan 2004 för Internet Phone tjänster.

Hemsida: http://www.iPhone.se   ·   E-postadress: bengt@iphone.se   ·   Twitter: iphone_se   ·   facebook: iPhone.se

Kommentera