Nybörjaren

Här presenterar vi alla de funktioner som finns på iPhone och iPad vid köp som kanske inte alla känner till. Vissa kan vara guld värda och underlätta användningen avsevärt medan andra inte alls gör någon nytta för just dig. Här är i alla fall hela listan och den kommer att byggas på efter hand.


Komma högst upp på en sida

Om du t.ex. surfar på en hemsida och snabbt vill komma högst upp på sidan trycker du bara en gång på klockan i statusraden så kommer allra högst upp. Funkar i de flesta appar med långa listor, som t.ex. SMS och kontaktlista.


Organisera och flytta appar på hemskärmen

Du kan flytta runt dina appar på hemskärmen genom att först hålla fingret på en app i någon sekund tills apparna börjar skaka. Sen kan du flytta runt dem efter eget tycke genom att dra dem till önskat plats.


Stänga program som körs i bakgrunden, ”multitasking”

När du är inne i ett program och trycker på hemskärmen fortsätter detta att köras i bakgrunden och drar batteri. För vissa program som t.ex. Skype kan detta vara bra men vill du avsluta en app helt och hållet dubbelklickar du på hemknappen. Du år får då upp en lista längst ner med alla appar som körs och det är bara att hålla fingret på en app tills de börjar skaka och sen trycka på minus-tecknet.

Ta en skärmdump, ”screenshot”

Genom att klicka på både låsknappen och hemknappen samtidigt tar du en bild av exakt det du ser på skärmen. Bilden sparas sedan i i din bild-app.


Zooma på hemsidor

Du kan zooma in text och bilder på hemsidor genom att hålla två fingrar på skärmen och ”nypa” med fingrarna eller dra isär dem. Du kan även dubbelklicka på en textrad för att få en perfekt zoomning som anpassar fältet efter skärmen.


Skapa mappar på hemskärmen

Du kan lägga dina appar i olika mappar genom att första håll på en app tills den börjar skaka och sen dra den ovanpå en annan. Då skapas det en mapp och det är sen bara att släppa fingret och sen ligger dessa appar i samma mapp. Ge mappen en passande namn också.


Hindra skärmen från att rotera

Du kan hindra skärmen från att rotera när du vänder på iPhonen genom att dubbelklicka på hemknappen och sen gå en sida till vänster. Där hittar du en knapp på vänstersidan med en ”cirkulär pil” i. Trycker du på den så aktiveras rotationslåset.


Ändra volymen steglöst

Du kan ändra volymen genom att använda de fysiska knapparna på vänstersidan av iPhonen men det går även att på ett smidigt sätt ändra volymen steglöst. Dubbelklicka på hemskärmen när du är i upplåst läge så får du upp multitasking-menyn och sen går du två steg till vänster, där hittar du en volymkontroll du kan dra i. Perfekt när man lyssnar på musik.


Styr musik utan att behöva låsa upp iPhonen.

Om iPhonen är i låst läge kan du snabbt få upp Musik-kontrollerna genom att dubbelklicka på hemknappen. Ett fält dyker då upp där du kan pausa och byta låt.


Radera program utan iTunes

Vill du bli av med en speciell app på hemskärmen behöver du inte koppla den via iTunes. Du håller helt enkelt fingret på en app tills den börjar skaka och då dyker det upp ett litet kryss i vänstra hörnet. Klickar du på den kan du radera appen helt och hållet från din telefon men det funkar inte för iPhonens standard-appar som t.ex. Väder och Anteckningar.


Styra iPoden med ditt headset.

Om du lyssnar på musik behöver du inte ta fram mobilen varje gång du vill byta låt eller pausa. Du kan helt enkelt använda mittenknappen på ditt headset du fick med telefonen.

 • Klicka en gång för att pausa/spela
 • Dubbelklicka för att gå till nästa låt
 • Trippelklicka för att gå till föregående låt

  Styr iPhonen med rösten

  Du kan styra enklare funktioner genom att prata direkt till iPhonen. Du aktiverar funktionen genom att hålla inne hemknappen eller mittenknappen på headsetet i några sekunder tills du hör ett ljud och skärmen på iPhonen blir blå. Då kan du säga t.ex:

 • Vad är klockan?
 • Ring [telefonnummer]!
 • Ring [kontakts namn]!
 • Spela musik!
 • Spela [Artist]!
 • Spela [Album]!
 • Spela [Spellista]!
 • Vad heter låten?
  Skulle iPhonen missuppfatta det du sa kan du trycka på hemknappen eller headsetet igen för att avbryta.


  Skriv alltid med versaler, Caps Lock

  Om du vill skriva all text med stora bokstäver behöver du inte klicka på Shift-tangenten efter varje bokstav utan du kan dubbelklicka på den tangenten istället. Den blir då blå och alla bokstäver skrivs som versaler. Klicka på shift igen för att återgå.


  Sätt iPhonen på ljudlös

  Kanske är självklart men för de som inte visste kan man ändra läge på den lilla spaken på vänstersidan för att sätta telefonen i ljudlöst läge. När du ändrar läge på den och den vibrerar är den inställd på ljudlös.


  Ångra inmatad text

  Raderade du precis några rader text i t.ex. Anteckningar som du inte borde. Då är det bara att skaka själva iPhonen så dyker det upp en ruta där du kan välja att ångra senaste handlingar.


  Tvångsavsluta appar

  Det är väldigt ovanligt men skulle det vara så att iPhonen har hängt sig kan du tvångsavsluta appar och starta om den. Detta gör du genom att hålla inne både låsknappen och hemknappen samtidigt tills skärmen blir svart. Detta bör enbart göras som sista utväg och skulle en app hängt sig så bör du vänta någon minut först för iPhonen brukar själv känna av om något hängt sig.


  Få en mer avancerad miniräknare

  Skulle du vilja ha fler funktioner i din miniräknare är det bara att vända den 90° så ändras skärmen och du får en massa fler knappar och funktioner.


  Sök efter allt möjligt på iPhonen

  Genom att gå längst till vänster på hemskärmen kommer du till en skärm där du kan söka efter allt möjligt. T.ex. kan du öppna appar direkt härifrån, ringa en kontakt, söka efter ett ord i ett sms du inte vet vem det var från och mycket mer. Du kan även söka på Google eller Wikipedia.


  Avböja ett samtal

  Om din iPhone ringer men du inte vill svara kan du trycka en gång på någon av volymknapparna för att den ska sluta ringa och vibrera men fortfarande ringa. Vill du avböja det helt och hållet trycker du två gånger på låsknappen.


  Gå direkt till förstasidan på hemskärmen

  Om du har flera sidor på din hemskärm kan du snabbt gå till förstasidan genom att trycka en gång på hemknappen. Trycker du en gång till på hemknappen när du är på förstasidan kommer du till Spotlight där du kan söka.


  Radera en post snabbt

  Är du t.ex. i din mail-apps inkorg och snabbt vill radera ett meddelande kan du svepa med fingret horisontellt över meddelandet så dyker det upp en röd ruta till höger som du kan klicka på för att radera. Fungerar i de flesta appar som har några sorts poster i lista, som t.ex. Anteckningar och SMS.


  Ta reda på ditt eget telefonnummer

  Hör du till den skara som inte kommer ihåg ditt eget telefonnummer (man brukar ju inte ringa sig själv) så kan du öppna din kontaktlista och sen gå allra högst upp. Där ser du sen ditt eget mobilnummer.


  Få specialtecken på tangentbordet

  Vill du ha fler än de bokstäver som finns på tangentbordet finns det stor chans att de gömmer sig under en annan tangent. Vill du t.ex. få ”ü” håller du bara fingret på u-tangenten så dyker det upp en liten lista där du kan välja fler bokstäver.


  Spara bilder från hemsidor

  Du kan spara ner bilder direkt från hemsidor genom att hålla fingret på en bild och sen kommer det dyka upp en lista där du bland annat kan välja att spara bilden till din bild-app.


  Sök direkt på en hemsida

  Om du vill söka efter ett speciellt ord på en hemsida kan du skriva in det i sökfältet (där Google står) och sen scrolla längst ner. Då kan du söka på den aktuella sidan.


  iOS 5

 •  

  Öppna Kamera-appen från upplåsningsskärmen

  Om du vill fånga ett oväntat ögonblick med kameran på din iPhone fast skärmen är låst så kan du trycka två snabba tryck på Hemknappen, då får du upp kamera-ikonen längst ner till höger på skärmen. Tryck på ikonen och du kan snabbt ta ett foto. Nu går det även att trycka på knappen för högre volym (+) för att ta en bild.


  Öppna Notiscenter

  För att komma till Notiscenter sveper du fingret från toppen till botten på din skärm. Då kan du se notiser som, ny e-post, SMS, vänförfrågningar, de närmsta händelserna i din kalender och mycket mer. Du får även notiser när din iPhone är låst, dessa kan kommer du åt genom att svepa över dem med fingret från vänster till höger. Om du får en notis när du använder en app visas det i en list högst upp på skärmen. Tryck bara på notisen för att öppna den.


  iOS 6

   

  Genvägar

  Via denna ikon kommer du till många smarta genvägar. Symbolen finns i Safari, Bilder, App Store, iTunes, Musik och vissa 3:e part appar.

  E-post: Skicka länk till hemsida, bild, m.m. via ett e-postmeddelande.
  Meddelande: Skicka länk till hemsida, bild, m.m. via ett SMS-meddelande.
  Twitter: Skicka länk till hemsida, bild, m.m. via ett tweet.
  Facebook: Skicka länk till hemsida, bild, m.m. som en statusuppdatering.
  Lägg till på hemskärmen: Spara hemsidan som en ikon på din iPhone eller iPad för att enkelt och snabbt nå den via hemskärmen.
  Skriv ut: Skriv ut delar av en hemsida, bild, text, dokument, m.m. på en AirPrint skrivare. (Läs våra artiklar)
  Kopiera: Kopiera länk till hemsida, bild, m.m. till klippbordet för att enkelt kunna klistra in i valfri app.
  Bokmärk: Spara hemsidan som ett bokmärke.
  Lägg till i läslistan: Spara hemsidan till din läslista för att läsa vid ett senare tillfälle.
  Använd som bakgrund: Lägg till en bild som bakgrund på din iPhone- eller iPadskärm.
  Ge bort: Ge bort an app från App Store till en vän med ett presentkort.


   

  • Anna Fernandez

   HÄLSNINGAR alla .. Mitt namn är Sharon Davis jag kommer aldrig att glömma den hjälp Dr Isikolo lämnats till mig i mitt äktenskapliga livet. Jag har varit gift i 5 år nu och min man och jag älskar varandra mycket dyrt. efter 3 år av vårt äktenskap min man plötsligt ändrar han hade en affär med en kvinna utanför, jag märker det då jag bad för gudomligt ingripande saken blev allvarligare jag berättade för min pastor om det vi bad men ingenting händer. min make kom precis hem en dag han plocka upp sina saker och lämnade mig och barnen till sin älskarinna utanför vid denna tid var jag ihop utan att veta vad man ska göra igen eftersom jag har förlorat min man och mitt äktenskap också. Jag sökte hjälp på internet, jag såg många människor som delar vittnesbörd om hur Dr Isikolo hjälpa dem med deras äktenskapliga problem så jag kontaktade mail Dr Isikolo jag sa till honom mitt problem och jag blev tillsagd att vara lugn som jag har kommit till rätt plats var jag kan få tillbaka min man inom de

  • Krille

   Hej någon som vet hur man lägger till en bokstav i kontakter jag har skrivit in ett tfn nr men vill ha en bokstav bakom numret jag har en Iphone 6.

  • teresa

   Jag vill tacka DR OJEFOR för att föra tillbaka min make till mig. Det hände att min make plötsligt tappat intresset för mig och slutade komma hem efter jobbet och detta gjorde mig orolig. en vän till mig kopplade mig till denna stora spell caster och det var i slutet av det hela. Min man kom tillbaka till mig bad mig att förlåta honom. Du kan kontakta DR OJEFOR för snabba lösningar på dina problem (DROJEFORSPELLCASTER@GMAIL.COM)
   (1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
   (2) Om du alltid har mardrömmar.
   (3) Du vill främjas på kontoret.
   (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
   (5) Om du vill ha ett barn.
   (6) Du vill vara rik.
   (7) Du vill binda din make / maka att vara
   din för alltid.
   (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
   (9) Herbal vård
   (10) Om du kan ha möjlighet att tillfredsställa din fru
   kön önskan på grund
   till lågt erecttion.
   (11) HIV CURE

  • Kerstin

   Jag har av misstag gömt eller tagit bort symbolen för App Store på min iPhone 5. Var hittar jag den och hur lägger jag tillbaka den på skärmen?

  • Anders Berntsson

   Inget händer när jag klickar på en länk när jag sökt fram något på Google. Finns en lås
   symbol i sökfältet. Hur gör jag?

  • Dedu!!

   Måste man ha på mobilen när man ska öppna sim-kortet luckan. För när jag försökte få upp den på min iphone 6 s öppnades den inte

   • Dedu!!

    Och ja, jag använde verktyget

  • Linnéa Light

   jag råkade radera gratis albumet i iphone 5s. vet någon hur man får tillbaka de :)

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Hej Linnéa,
    Via iTunes på datorn kan du hitta dina köp och ladda ner igen.

  • Lena Johansson

   Hej, sonen har en iPhone 5 när han var inloggad på FB och samtidigt fick ett meddelande så hängde sig något i meddelande appen, det visar en röd siffra på appen att han har ett meddelande men när han trycker på appen kastas han ut till hemskärmen igen. Vi har startat om mobilen samt tagit ur sim kortet och även gjort en restart genom att hålla inne start o hem knappen samtidigt i 10 sekunder men inget hjälper. Vad göra ? Han vill komma in på appen igen.

  • Sus

   Hej. Jag sparar bilder på min iPad från nätet. Det står att den sparas. När jag går till mina bilder hittar jag den inte. Vad gör jag för fel?

  • Tina

   När jag hade Sony Xperia laddade jag ner ett program på datorn som heter Sony PC Companion, finns det något lika med Iphone 5s? Är en rejäl nybörjare!

  • Daniella Brown

   Jag vill bara säga ett stort tack till Dr.OGUN för vad han har gjort för mig, tog han tillbaka den man jag älskade och vårda av hela mitt hjärta, En man som lämnade mig för en annan kvinna för bra 3 år, med 2 kids, jag bara bestämde sig för att kontrollera vissa spell caster-talet, men alla höll lura mig, tills jag träffade Dr Ogun, som berättade för mig att allt kommer att vara över .until han berättade för mig att min man kommer att vara tillbaka i två dagar, är så tacksam idag att min man är tillbaka till mig och vi är glada och han vill alltid vara vid min sida, jag kommer råd du folk att inte falla i fel händer utan att kontakta Dr.OGUN som är pålitlig och rakt forword, kan du kontakta honom via e-post lovespelltemplee@gmail.com
   Om du också behöver lösningen till följande problem ska du kontakta honom också.
   1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
   (2) om du alltid har mardrömmar.
   (3) Du vill främjas på kontoret.
   (4) Du vill ha kvinnor / män att springa efter dig.
   (5) Om du vill ha ett barn.
   (6) Du vill vara rik.
   (7) Du vill knyta din make / maka att vara din för evigt.
   (8) Om du vill ha ekonomiskt stöd.
   (9) Hur du blivit lurad och vill återhämta du förlorat pengar.
   (10) om du vill stoppa din skilsmässa.
   (11) om du vill skilja dig från din man.
   (12) om du vill att dina önskemål kommer att beviljas.
   (13) Graviditet stava bli gravida barnet
   (14) garanterar att du vinner de oroande rättsfall och skilsmässa oavsett hur vilket skede
   (15) Stoppa ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
   återigen e-postadressen är lovespelltemplee@gmail.com kontakta honom direkt

  • Erica

   hej, alltså jag har inte riktigt fattat det här med iphone. men finns det någon musik app som inte kräver internet?

  • Linda

   Går det att låsa fast apparna på skärmen? Sonen flyttar runt o tar bort så man hittar ingenting.

  • Sofia

   Jag har problem med att Itunes synkar bilder från min dator till Iphonen direkt när jag kopplar ihop dom så varje gång hinner den synka ett par bilder innan jag får stopp på det Bilderna hamnar i mappar som sedan inte går att radera. Jag lyckades radera bilderna som var synkade till min bildström men inte de bilder som ligger i två mappar som heter ”från min dator” Min telefon går snart inte att använda pga att jag inte har något utrymme kvar på den,

  • Erika

   Hej
   När jag synkat över mina foton från min iphone 5 till min mac book pro får jag dubbletter och även att på varje bild får jag en ny ”face” bil som de skriver. Där de zoomar in på ansiktet och gör de till en ny bild. Hur får jag bort det? Är väldigt irriterande att sitta och radera ständigt!

  • diana

   menar en app till iphone 5s. ?

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Ja, jag skickade länkar i mitt förra svar.

  • diana

   Finns det någon app som man kan ha lösenord på sms och bilder?

  • Stefan

   Hej Patrik

   När jag får ett sms min dild i innehållet har jag kunnat spara detta till mina bilder innan. Men det funkar ej längre.
   Vad kan felet vara?

   Med vänlig hälsning, Stefan

  • bambam

   Har tagit bort appar från hemskärmen med de ligger kvar under App store köpt. Hur får jag bort det?

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Alla köp som du gör från App Store, vare sig de är gratis eller kostar ligger kvar under ”Köpt”. Detta för att du kostnadsfritt ska kunna ladda ner en app du köpt på nytt. Du kan gömma köp i iTunes (https://www.apple.com/itunes/) om du loggar in med ditt Apple-ID, klickar på ”Köpt”, klickar på ”Appar”, klickar på ”cirkeln med ett kryss” vid appen du vill ta bort och väljer ”Göm”.

  • Denne

   Hur skapar man lösenord på kontakter och meddelanden?

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Om du menar lösenord på apparna kontakter och meddelande så går det inte att ställa in via inställningar. Möjligt att det finns en app på App Store som kan göra detta.

  • frågvis

   Hej har en iphone 4 s sedan tidigare har nu även köpt en ipad air. Min fråga är kan jag föra över de appar jag har på iphonen till paddan i så fall hur ska jag göra?

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Alla köpta appar följer med ditt Apple-ID.

  • Kitty

   hej vad är det för fel när jag inte kan se när någon kontakt skriver till mig på skype både på mobilen och på datorn ??

  • Ca

   Hej, varför är en del namn/nummer röda i listan med ”senaste” ?

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    De röda i listan är missade samtal.

  • mj

   hej jag vill ta bort appar men de funkar inte att holla på dom fins de något annat sätt förutom att göra en fabriksåterstälning?

  • marija

   Kan man, på ett enkelt sätt, hitta gamla bilder i sms-konversationer, utan att bläddra tillbaka i hundra år? Finns det någon app eller dylikt som kan hämta alla mottagna mms till ett och samma ställe?

  • Paula

   Hej.
   Vid min uppdatering till iOS 7 försvann alla mina påminnelser, kan jag söka efter dem eller få dem åter på annat sätt?

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Kolla om du har iCloud aktiverat i Inställningar.

  • rokatoka

   okej 5s eller lg g2 , vad tror ni är det bästa köpet ?

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Jag tycker att iOS är överlägset alla andra operativ i användarvänlighet och stabilitet. Så jag säger 5S.

    • rokatoka

     kan man rippa cd till ios ? har en experia v med android. ibland tycker jag att android är ologiskt är jag ensam om det ?

     • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

      Ja, man kan rippa cd-skivor med iTunes och sedan synka med iPhone. http://www.iphone.se/overfora-ljudbok-till-iphone

      • rokatoka

       det där är enligt länken är krångligt och omständigt och jag har ingen apple dator. nu rippar jag ner till windows media till bibloteket och överför till min experia v klart. apple prylar verkar inte så speciellt användarvänliga när man ser på länken. men tack för hjälpen den var det sannerligen inte något fel på…. ; )

      • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

       iTunes finns för Windows också. Importera CD till iTunes > Markera som Ljudbok > Synka med iPhone. Klart. Inte så omständigt :)

      • rokatoka

       det förändrar saken helt klart, nu kan jag slippa det fruktansvärt tråkiga android. du måste vara väldigt duktig….tack.

      • rokatoka

       hur markerar man som ljudbok ? synka med iphone ? jag laddade ner Itunes och provade köra över en cd hittade jag inte över huvud taget något markerings ställe att markera som ijudbok ? ännu mindre synka med iphone…..

      • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

       Kolla på vår video, http://www.iphone.se/overfora-ljudbok-till-iphone iTunes ser ut och fungerar ungefär likadant på Windows som Mac.

  • Angel

   Hej jag har raderat ett nr på telefonboken men så fort jag ska skriva ett medelande och söker efter denna person så hittar jag personen hur ska jag radera nr från simkortet med va min iphone

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Hej Angel, detta är ett val Apple har gjort. Kontakter raderas inte helt när man tar bort dom. Detta kommer att åtgärdas med iOS 7.

  • Emilie

   Jag har laddat ner Twitter men hittar inte ikonen bland de andra, istället måste jag in på inställningar och öppna appen därifrån.. Hur får jag twitter ikonen för att öppna upp det enklare bland de andra?

  • Pär Andersson

   Jag har anslutit min Iphone 4. Datorn frågar efter lösenkod.
   Vad är detta?

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Det bör vara samma kod som du satt som kodlås på din iPhone. Har du kodlås aktiverat?

  • Finadina

   Alla mina anteckningar från appen ”anteckningar” är spårlöst försvunna :( Jag har inte sparat dem i Icloud eller nåt sådan. Går det att få tillbaka dem & isf hur?
   Tacksam för hjälp eftersom oerhörd viktig info finns där..

  • Britt

   Hej! Har köpt en Iphone 4. När jag skrivit in pin-koden så kommer jag inte in. Tacksam för svar!

  • vendela

   Hej!
   Min telefon blev väldigt överhettad igår och dog, troligtvis pga av värmen. Jag har låtit den ligga svalt samt ladda hela natten men trots att jag håller in knappkombinationen vill den inte starta. har hållit inne 1min. Vad ska jag göra??

  • http://www.facebook.com/people/Birgitta-Lindström/1321482636 Birgitta Lindström

   Gitthan
   Hej inte mycket som fungerar!
   Tänkte registrera mig på denna sida. Gick inte! Vill ta bort bilder från bildbiblioteket! Kan inte ta videos längre. Hur gör jag?

  • sabrina

   Hej, jag är i ett desperat hjälp,
   Jag fick en iphone 5 för några dagar sen, igår skulle jag byta lösenordet, först måste man ju skriva in den gamla lösen och sen den nya, men det såg inte jag så jag dum som jag var bara skrev in något nummer som jag nu inte kommer ihåg.
   Idag när jag googla hur man ska fixa så att det blir normalt igen så stog det att man skulle ställa in den på DFU mode och det gjorde jag, jag tryckte på ”stänga av knappen” och home button samtidigt och sedan släppte jag stänga av knappen, men nu när jag försöker få tillbaks det tills så som det var förrut så går det inte, min iphone är total död och jag har försökt att ta ut sim kortet men det går inte, SNÄLLA NÅGON HJÄLP MIG, jAG BEHÖVER HJÄLP

  • Linda H

   Tack för en fantastiskt bra sida! Jag har ett problem som många (enligt Telenor) verkar ha drabbats av de senaste dagarna: När jag uppgraderade min iPhone till nya iOS (det kom upp i iTunes att jag skulle det) och sedan klickade ja på att synka (eller vad det nu var jag klickade ja på) mot iCloud så försvann alla mina kontakter. De viktigaste/senaste kommer jag åt om jag väljer skapa nytt meddelande och skriver in en bokstav i adressfältet. Men jag har inga övriga kontakter och det finns inget synkat mot samtalslistan. I Meddelandelistan syns bara nr utom på vissa företag som visar sitt namn. När jag kontaktat support om detta har de ingen hjälp att ge. De tycker att jag ska säkerhetskopiera mot iCloud men kan inte lova att även de som finns kvar raderas då. Hur gör jag?

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Hej Linda H, vi ska undersöka detta.

  • Golf Urban

   Mycket bra och pedagogiskt beskrivit!
   Tack för info!
   Men jag hittade inte hur man raderar bilder i min IPad !
   Jag har ca 10 000 bilder som jag laddad ”ner” från min dator och stenkast dem även via ITunes mm.
   Det finns ingen kamera i denna IPad!
   Hur gör jag?
   Urban Lundberg

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Hej Urban, koppla in din iPad i datorn, starta iTunes och bocka ur alternativet att synkronisera bilderna du inte vill ha på din iPad. Avsluta med att klicka på knappen utför.

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Hej Urban, koppla in din iPad i datorn, starta iTunes och bocka ur alternativet att synkronisera bilderna du inte vill ha på din iPad. Avsluta med att klicka på knappen utför.

  • Lovkojalovkoja

   Jag vill radera all kontaktinfo på min iphone 3s men det ligger ändå kvar under nyligen kontaktade. Går det att få bort?

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Peka på knappen Ändra, sedan på knappen Rensa och slutligen på Rensa alla senaste. Vill du bara ta bort enstaka pekar du på knappen Ändra, sedan på knappen Rensa och pekar på den röda cirkeln med vitt streck i.

  • Sorensepost

   Hej! Hur gör man för att ladda ner ljudböcker på en iphone4
   Mvh
   Sören

  • teklay

   Hej jag har iphone 4S jag köpte 4 månader sen. men problemet är ibland stänger själv, om jag skulle vill öppna funkar inte öppnar inte kanske efter 5 timmar öppnar själv så vad är problemet????
   Tack..

  • Anre

   Kan man se sina mail på en hel sida, där man ser mailen uppradade ungefär som då man klickar på mappen mail?
   Likadant med kalendern som jag skulle vilja ha på en helt egen sida.

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Hej Arne, Jag har lite svårt att tyda din fråga. Du kan ställa din fråga lite utförligare via http://www.iphone.se/fragor-och-svar så ska vi försöka hjälpa dig.

  • Pia

   Har en fråga angående radio lyssnande på min iphone, har tagit hem två olika appar för radio och vill gärna lyssna ett par timmar per dag (medans jag jobbar), men blev grymt besviken på batteritiden på telefonen. har en gammal galaxy ace som verkar hålla bättre när det gäller sådant. Är dock nybörjare på att använda telefonen, finns det inbyggd radio någonstans.

  • Hawaara

   Kan jag använda min iphon 4 32G i Thailand med Thailänsk simkort?

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Ja, det kan du göra. Se bara till att den Thailändska operatören förser dig med ett micro-simkort.

  • Zvonko

   Hur raderar man bilder i bildbiblioteket i iphone5?

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Peka på ”Ändra”, markera de bilder du vill radera och peka sedan på ”Radera”.

    • Hannahaltsjo

     Jag lyckades någongång få mina album från datorn till iphonen. Dom går inte att radera, hur får jag bort albumen????

     • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

      I appen Bilder i din iPhone: Peka på Album > Ändra > Röd cirkel > Radera.

  • Caroline Lindfors

   Hej! Jag tappade min iPhone i toaletten igår. Pekskärmen fungerar. Men den söker hela tiden efter nät och hittar inte det(3G). Den dör så fort jag tar ut laddaren också…
   // Caroline

  • Liiza93

   hur gör jag om jag vill skriva ett sms till ngn men en iphone från mitt nummer och inte från min mail?

   • olovnordgren

    Hej,
    Gå in på Inställningar – välj Meddelanden – Skicka och ta emot – och markera ditt telefonnummer under rubriken ”Börja konversationer från”.

    • Jenny

     Det funkar inte för mig, det enda alternativet jag har är min mail :/ vill inte att mina sms ska komma upp på min mac och vill inte att det ska visas min mail till dem jag skickar till utan vill ha mitt tel bara..

     • Jenny

      okej, nu funkade det tror jag! :)

  • Mali-micke

   Min iphone håller på att påminna mig om saker fast jag inte har några påminnelser på/aktiverade. Jag har gått in i kalendern. Vad jag ser är att det är en blå dag? (Texten ex: 3 mars är blå) och sen finns det en röd bubbla? På kl 6 tiden. När jag gick in till ”kalendrar” så kollade kag runt lite och såg att man kunde se olika vänner födelsedagar och deras påminnelser så jag tog bort det men det fortsätter på minna mig om något som jag inte kan stänga av! Hjälp mig snälla vad ska jag göra?!

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Hej, peka på Inställningar > Notiser > Kalender, och välj hur eller om du vill visa notiser från din kalender.

  • Ullanod

   Min iphonefungerar inte. Skärmen är helt svart. jag hör att det ringer men kan ju inte svara

  • Angelinaivarsson

   skulle cynka min iphone för första gången och den hängde sig, kan varken stänga av eller komma in i telefonen….vad ska jag göra?

  • Annelie

   Hur ställer jag in en kontakt ur telefonboken på ljudlöst? Jag hittar bara att jag kan välja en massa olika ringsignaler eller notisljud. Jag önskar ha den helt tyst går det?

  • kamal

   kan man låsa upp en bilders mapp

  • Fia

   Även om man har raderat bilder och SMS från telefonen så finns dom tydligen kvar via iTunes när man kopplar telefonen till datorn, hur raderar jag bilder och gamla sms helt och hållet så att dom aldrig går att hitta igen?

  • Caroline

   Hej min går inte att uppna vad ska man göra är kit ledsen hjälp mig

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Öppna? Simkort? Kodlås? Vad kan du inte öppna?

  • Emily

   Hej! Om jag sparar bilder från safari så hamnar de i ”kamerarulle” men om man gör ett nytt album och sedan lägger in bilderna där så försvinner de inte från ”kamerarulle”. Jag vill bara ha kamerabilderna i det albumet och andra bilder i ett annat hur sparar jag internet bilder i ett nytt album?

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Hej Emily, det går bara att spara bilder från Safari till Kamerarulle. Kanske kommer det nya möjligheter i iOS 6. Du får hålla till godo så länge och radera de bilder dy flyttat från Kamerarulle.

  • Robert

   Hur gör jag för att skapa påminnelser och vad gör jag för att aktivera plus-tecknet högst upp i högra hörnet i ”reminder”-appen för att kunna skriva något?

  • Johansunnerhage

   hejsan jag ha en iphone 3 gs jag får inga notis från någon app alls allt är på som de ska vara och ha ingen aning hur man ska göra

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Inställningar > Notiser > En app. Är Notiscenter på? Har du Notisstil, banderoll eller Notiser?

  • Julia

   Hur gör man så att den slutar ge en påminelser om man tex inte har läst ett medelande. Alltså nu vibrerar den först en gång, men om jag inte kollar på det vibrerar den en gång till…. Jag vill bara att den ska vibrera en gång :) har iOS 5

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Inställningar > Notiser > Meddelanden > Repetera notis > Aldrig

  • Undrar

   Kan jag ha mitt gamla sim kort i en iphone? Den går väll inte att öppna?

  • Gittan Macina

   Musik till Iphone

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Peka bara på ikonen iTunes

  • Maxine

   Hur gör jag för att få mina album i Iphone till datorn och ligga kvar som de albumen när de kommer till datorn?

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Hej Maxine, har du en PC eller Mac?

  • PeA

   Hur får jag upp mobilen så jag kan sätta in SIM-kortet!!??

  • Hej hej

   mitt gamla simkort är för stort

  • Iphone 4

   Har ett nytt simkort men har inte den lilla saken för att få ut simkortet.
   Hur ska jag göra??
   Iphone 4

   • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

    Hej, du kan ta ett gem och böja ut. Använd sedan änden på gemet i hålet vid simkortshållaren.

  • khk

   får inte kalendern att fungera har eniphone 3g har laddat ner den nya versionen vad gör någon som har förslag mange

  • Macina

   Hur gör man ringsignaler utav musik

  • Anders

   Hur får man sitt eget mobilnr i inställningar/telefon, där står bara okänt. Ska även stå i kontaktboken högst upp, någon som har några förslag. Har en ny 4S…..

   • http://www.iphone.se Patrik Arn Wirén

    Hej Anders,
    Om du pekar på Inställningar > Telefon > Mitt nummer, så kan du skriva in ditt telefonnummer där. Har du lagt till dig själv i Kontakter?

  • Niklas

   Jag lyckas inte få IP4 att spela upp musik i bluetoothheadsetet (Sonyericson HBH-IV840). Jag kan bara välja mellan att spela upp genom datorn och IP4. Igår fanns även headsetet att välja men ljudet kom fortfarande ur telefonhögtalaren.

  • Kari Fredriksson

   Hur använder jag min Iphone som uppkoppling till internet på min dator

  • Carina

   Hej,
   Mycket bra tips, saknar bilder i vissa fall.
   Exempelvis en bild på knapp/funktion ni beskriver.

   • http://www.iphone.se Patrik Arn Wirén

    Hej Carina,
    Vi försöker uppdatera Nybörjaren med bilder där det behövs. Tack för tipset!

  • Pingback: Vill du prata med din iPhone? « iPhone.se

  • Stefan

   Kalasbra tips-sida!
   Mycket nytt och användbart – Tack!

   • Anonym

    Hur sätter man i sim kortet !??

    • http://www.iphone.se/erik-samuelsson Erik Samuelsson

     När du köpte iPhonen följde det med ett metallverktyg som ungefär liknar ett gem. Det ligger i det lilla pappetuiet tillsammans med dokumentationen.

     Den ska du stoppa in i det lilla hål på sidan (iPhone 4) eller på ovansidan (iPhone 3G/S). Sen är det bara att trycka rätt hårt tills luckan öppnar sig. Ibland kan man behöva ta i lite men så länge du inte vickar på ”gemet” är det lugnt, bara att trycka till.