Ska Du köpa iPad Pro med amerikanskt tangentbord?

Apple börjar i dagarna sälja nya iPad Pro i Sverige. I Apples event i september i år lanserades iPad Pro med alla nya features. Bland annat gjordes ett nummer av det nya tangentbordet som medför att iPad Pro kan vara ett konkurrenskraftigt alternativ till Mac eller PC. När nu iPad Pro släpps så kommer den med, hör och häpnad, amerikanskt tangentbord. Svenskt kommer sen! Men har då Apple förstått skillnaden mellan Svenskt och Amerikanskt tangentbord?

ipad pro

För ett par veckor sen släpptes senaste generationen av Apple TV, ett stort nummer gjordes vid lanseringen av SIRI. Men Apple TV i Sverige kom UTAN SIRI!

Något har hänt, vill jag påstå. Visserligen släpptes SIRI från början på iPhone först i USA, liksom Apple Pay och andra features. Men nu fanns SIRI redan på iPhone så vårt tålamod var alldeles säkert lägre nu. Tangentbord är ju inte direkt en ny feature som sådant, däremot i den ”förpackning” som skal till iPad Pro är den ny. Apple har vant oss med att man gör genomtänkta och strategiska drag men hur detta ”taktar in” i det mönstret är ännu oklart.

Jag läste nyss den intressanta bloggen OWBOMA, som på ett bra sätt beskriver Apples position och konkurrens tänk. Jag har ju ofta hävdat att de tekniska specifikationerna för iPhone inte enbart är de mest relevanta för att bedöma Apples framgång, vilket innehållet i detta blogg avsnitt beskriver på ett bra sätt. Det blir spännande att se hur framgångsrik nya iPad Pro blir utan fysiskt tangentbord på svenska.

 

 

Liknande artiklar.

Tags: , , , ,

Olov Nordgren

Om skribenten -

Olov är en teknikintresserad 50-talist som gärna provar nya gadgets men vill se den tydliga nyttan för att bli användare. Många år inom IT och andra branscher, som Säljare och chef och idag som entreprenör har skapat perspektiv. Citat: ”Vi lever i en oerhört spännande tid även om en del mönster känns igen. Det är lätt att ryckas med i trenden att fokusera på det som kommer istället för det som är.” Olov är också en av de tre grundarna till Iphone.se.

Hemsida: http://www.iphone.se   ·   E-postadress: olov@iphone.se   ·   Twitter: iPhone_se   ·   facebook: iPhone.se

Kommentera