Skapa ringsignal av musik

Man tycker kanske att Apple gjort en stor miss när det inte finns någon inbyggd funktion i iOS att skapa ehna ringsignaler av låtar man har på sin iPhone. Det finns ett antal appar som erbjuder lösningar för detta på ett mer eller mindre tillfredsställande sätt. Jag har inte hittat någon som jag med gott samvete kan rekommendera. Efter ett stort antal frågor till oss hur man skapar egna ringsignaler från musik till sin iPhone så publicerar jag här en videoguide på hur du kan göra just detta i iTunes.

Om du inte har iTunes så kan du ladda ner det kostnadsfritt. Känner du till en app som fungerar bättre för detta ändamål än iTunes får du gärna skicka en kommentar nedan.

Liknande artiklar.

Tags: , ,

Patrik Arn Wirén

Om skribenten -

Patrik är född 1978 och fick upp ögonen för Apples produkter under sina gymnasiestudier. Han tycker att det absolut viktigaste med en gadget är användarvänligheten. Han har bedrivit thaimatdelivery- verksamhet men arbetar idag som designer. Något han trivs mycket bra med. Patrik bor i Stockholm men måste åka båt eller snöskoter till hemmet. Patrik är också en av de tre grundarna till Iphone.se.

Hemsida: http://www.iphone.se   ·   E-postadress: patrik@iphones.se   ·   Twitter: iPhone_se   ·   facebook: iPhone.se

 • Tuffbrud_92

  Det funkar ju inte..

  • Anonym

   Det ska fungera, har gjort det själv utan problem. På vilket sätt fungerar det inte för dig?

 • Oskar

  Henrik, hur kan det vara olagligt? Hur vet Apple att det inte är jag själv som gjort låten att jag har fullständiga rättigheter??

 • Henrik Wannheden

  Det är för att det är olagligt att göra så.
  Apple har avtal med kontentägare, och jag är helt övertygad om att de inte tycker om att Apple bygger funktioner för olaglig hantering av deras material.
  Klaga gärna för att det är på detta viset, men klaga hos de som äger problemet: Skivförlagen.
  Apple följer bara lagen.

  • Anonym

   Det har du rätt i Henrik. Man kan hoppas på att ägarna som har upphovsrätt till musik på t.ex. iTunes kanske kunde låta deras kunder använda sin köpta musik som ringsignal på telefonen. Men då kanske slutkonsumenten måste börja betala stim :)