Skicka flera bilder i mail

Att ha med sig sin mail i iPhone eller iPad när man är ute och flänger och far är otroligt bekvämt. Man kan i de flesta fall sköta mailkonversationer mobilt. Ett problem många iOS- användare säger sig ha är att de bara kan maila en bild som bilaga i ett mail. Det finns en enkel lösning för att maila flera bilder i ett mail, om en lite svår att klura ut. Följ guiden nedan för en lösning.

iOS 6


1. Börja med att välja ikonen Bilder.


2. Välj det Album bilderna ligger i eller Bildström för bilder tagna de senaste 30 dagarna.


3. Peka på knappen Ändra högst upp till höger på skärmen


4. Peka på de bilder du vill skicka och peka därefter på knappen Dela längst ner till vänster på skärmen.


5. Välj ett sätt att dela bilderna via ikonerna som presenteras. Om du vill skicka dem i ett mail kan du högst välja 5 bilder.


Tidigare iOS


Börja med att välja ikonen Bilder.1. Börja med att välja ikonen Bilder.


Välj det Album där dina bilder du vill maila ligger i.2. Välj det Album där dina bilder du vill maila ligger i.


Välj den ikonen med en ruta och en pil högst upp till höger.3. Välj den ikonen med en ruta och en pil högst upp till höger.


 Markera de bilder du vill skicka som bilagor i ditt mail. Välj sedan knappen Dela.4. Markera de bilder du vill skicka som bilagor i ditt mail. Välj knappen Dela för att bifoga bilderna i ett nytt email. Vill du bifoga bilderna i ett befintligt mail som du ska svara på väljer du knappen Kopiera och klistrar sedan i dem i mailet genom att hålla ner fingret i mailet där du vill bifoga bilderna och väljer Klistra in.


Efter att du valt att Dela bilderna väljer du om du vill skicka dem som E-post eller MMS. Du kan skicka upp till 5 bilder via e-post och 2 bilder via MMS.5. Efter att du valt att Dela bilderna väljer du om du vill skicka dem som E-post eller MMS. Du kan skicka upp till 5 bilder via e-post och 2 bilder via MMS.


 

Liknande artiklar.

Tags: , , ,

Patrik Arn Wirén

Om skribenten -

Patrik är född 1978 och fick upp ögonen för Apples produkter under sina gymnasiestudier. Han tycker att det absolut viktigaste med en gadget är användarvänligheten. Han har bedrivit thaimatdelivery- verksamhet men arbetar idag som designer. Något han trivs mycket bra med. Patrik bor i Stockholm men måste åka båt eller snöskoter till hemmet. Patrik är också en av de tre grundarna till Iphone.se.

Hemsida: http://www.iphone.se   ·   E-postadress: patrik@iphones.se   ·   Twitter: iPhone_se   ·   facebook: iPhone.se

 • Mmmia

  Stort tack! Stämde exakt, så tack för beskrivningen!

 • Micke

  Jag håller med Micke. Jag har 501 och det finns ingen sådan funktion i varken ajfån eller padda. Skit!

  • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

   Tyvärr har jag inte längre tillgång till iOS 5. Har uppdaterat guiden, kolla om det fungerar med de nya instruktionerna.

 • Ulrica

  Stort tack!!! Det var ju en klockren beskrivning på hur man gör :-) ). Perfekt!!

  Mvh Ulrica

 • Micke

  Skitsnack på grövsta nivå! Finns ingen dela knapp på min fåniga ifån, knappen med pilen finns nere till vänster och det går för fasiken inte att välja mer än en bild åt gången

  • http://www.iphone.se/ Patrik Arn Wirén

   Hej Micke, tråkigt att det inte fungerar för dig. Vad har du för iOS-version på din iPhone? Kan hända att du har en väldigt gammal iOS installerad.
   Kolla din version: Inställningar > Allmänt > Om > Version ?.?