Spegla Macskärmen på din Apple TV

Apple TV är en en smart, enkel och bekväm lösning. Den innehåller de nödvändigaste funktionerna och är enkel att manövrera. Visst, man saknar lite fler hyrfilmer med svensk undertext och jag tycker att det borde vara billigare att hyra en film genom iTunes än att gå förbi den lokala filmbutiken.

I dess geniala enkelhet kan man ändå sakna funktioner som inte finns i Apple TVn. Funktioner som kanske är högst personliga men som skulle kunna göra den lilla svarta lådan fulländad. En av de funktioner jag saknat är att kunna spegla mina datorers skärmar (Mac) till Apple TVn. Apple kommer att fixa detta när de släpper OS X Mountain Lion under sommaren men jag vill ha det NU!Jag vill absolut inte jailbreaka min Apple TV, inte någon av mina iEnheter för den delen. Så jag satte mig ner vid datorn för att söka efter en lösning. Det jag hittade var AirParrot och den klarar av precis det jag sökte. Du kan ladda hem ett tidsbaserat demo via airparrot.com och om du känner att du inte klarar dig utan AirParrot får du hosta upp 68kr för en enkel licens och 203kr för fem licenser (5 datorer). För att få AirParrot att fungera behöver du OS X 10.6.X och en andra eller tredje generationens Apple TV.

När du installerat AirParrot hamnar en liten ikon uppe i menyraden där du kan välja Apple TV (om du har flera) , skärm (om du har flera Macar) och göra diverse inställningar. Applikationen fungerar bra med 1080p och har även AirPlay stöd för audio.

Det finns en hel del nytta med att kunna spegla sin Mac på TVn både för privat bruk och i arbetet. Jag ser en mycket smidig och professionell lösning i att presentera t.ex. en hemsida för en kund i konferensrummets TV.

Liknande artiklar.

Tags: , , , , , ,

Patrik Arn Wirén

Om skribenten -

Patrik är född 1978 och fick upp ögonen för Apples produkter under sina gymnasiestudier. Han tycker att det absolut viktigaste med en gadget är användarvänligheten. Han har bedrivit thaimatdelivery- verksamhet men arbetar idag som designer. Något han trivs mycket bra med. Patrik bor i Stockholm men måste åka båt eller snöskoter till hemmet. Patrik är också en av de tre grundarna till Iphone.se.

Hemsida: http://www.iphone.se   ·   E-postadress: patrik@iphones.se   ·   Twitter: iPhone_se   ·   facebook: iPhone.se

4 kommentarer

Skriv en kommentar
  1. Valter Isander 03. Maj, 2012 kl 16:42 #

    När kommer OS med detta?

  2. Nicke 03. Maj, 2012 kl 13:05 #

    Funktionen kommer väl inbyggd i 10.8 ?

Kommentera