Spela video från din Mac på Apple TV utan AirPlay

Du som har en Mac från mitten av 2011 med OS X Mountain Lion kan använda AirPlay för att skicka film till Apple TV. Man alla andra, med äldre Mac och operativsystem, vad ska de hitta på för att skicka film från datorn till TV:n? Kolla in Beamer!

Med Beamer i din Mac drar du bara in en videofil i applikationens fönster så strömmas video till din Apple TV. Beamer stödjer de vanligaste videoformaten, några av dem är AVI, MOV, MKV, MP4, WMV, FLV och VOB från VIDEO_TS. Du kan använda din Apple TV remote precis som vanligt och du kan även ladda in undertexter.Har du fler Apple TV i hemmet kan du enkelt välja vilken du vill strömma video till. För att Beamer ska fungera behöver du en Mac från 2007 eller senare, OS X Snow Leopard, Lion eller Mountain Lion och en 2:a eller 3:e generationens Apple TV.

Tyvärr klarar Beamer inte av surround sound i nuvarande version utan konverterar allt ljud till stereo. Din Mac måste finnas på samma trådlösa nätverk som din Apple TV och i vissa fall har brandvägg ställt till det för användare.

Otroligt skönt med en bra lösning som inte kräver så kallad jailbreak. Jag har tidigare skrivit om AirParrot som är en liknande app som även klarar av att spegla datorns skärm men för mig flöt det inget vidare, annat kan man säga om Beamer som flöt på felfritt. Beamer finns inte på Mac App Store eftersom Apple inte godkände teknologin applikationen använder. Du kan istället ladda ner en 15 minuters trial och köpa Beamer via beamer-app.com.

Liknande artiklar.

Tags: , ,

Patrik Arn Wirén

Om skribenten -

Patrik är född 1978 och fick upp ögonen för Apples produkter under sina gymnasiestudier. Han tycker att det absolut viktigaste med en gadget är användarvänligheten. Han har bedrivit thaimatdelivery- verksamhet men arbetar idag som designer. Något han trivs mycket bra med. Patrik bor i Stockholm men måste åka båt eller snöskoter till hemmet. Patrik är också en av de tre grundarna till Iphone.se.

Hemsida: http://www.iphone.se   ·   E-postadress: patrik@iphones.se   ·   Twitter: iPhone_se   ·   facebook: iPhone.se

  • Anton Dahlin

    det fungerar klockrent!