Stegräknare i din iPhone

Stegräknare är av oklar anledning något vi svenskar älskar att använda. Våra arbetsgivare uppmanar oss att ta promenader hem och från jobbet för att må bättre och jakten på att knipa första platsen från kolegorna i flest steg är igång. En flaska rött står på spel.

Det är alltid kul med något som motiverar en när man motionerar och ofta är det ett tävlingsmoment som får oss att ta i lite extra, eller ta i över huvud taget. Det är ju så enkelt att om man bara tävlar mot sig själv så kan man se till att hålla igång sin träning. Då är statistik från en stegräknare ett ypperligt redskap. Man ska tametusan ta fler steg den här veckan.

Moves är en gratis app från ProtoGeo som fungerar som räknare vid promenader, cykling och löpning. Applikationen känner automatiskt av dina gångsteg, löpsteg eller pedaltag så länge du har din iPhone i fickan, handen eller i en axelväska. Du behöver inte välja aktivitet, slå bara på Moves så förstår applikationen vad du gör. Moves är enkel att använda och redovisar antal kilometer, minuter och steg per dag eller vecka.

I Moves kan du via Storyline få en snygg summering av din dag som en tidslinje. Via Routes on map ser du på en karta var du promenerat, sprungit och cyklat och via Automatic Tracking kan du gotta dig i dina rekord.

Under den korta stund jag prövat Moves är jag imponerad över hur bra det ändå fungerar. Applikationen använder sensorn och platsinformation i din iPhone som skickas till en server som bearbetar informationen. Skulle Moves tolka det du gör felaktigt kan du via en ikon (penna) lära den vad du egentligen gjorde så att inte samma fel upprepas. Applikationen drar inte mer batteri än Spotify enligt mitt tycke.

Något att tänka på när du är ute och går, springer eller cyklar med Moves igång är den datatrafik applikationen använder. Enligt utvecklaren ProtoGeos statistik är medelvärdet för en användare 700 kb upp och 300 kb ner per dag, ungefär 30 MB per månad. Vill du navända Moves frekvent är det nog bra att se efter vad du har för kostnad för datatrafik i ditt abonnemang.

Självklart kan du göra dina vänner irriterade via facebook och twitter med hur hurtig du har varit i veckan.

Moves (AppStore Link)

Ladda hem från
App Store

Moves

Ålder: 4+
Pris: 0 SEK

Liknande artiklar.

Tags: ,

Patrik Arn Wirén

Om skribenten -

Patrik är född 1978 och fick upp ögonen för Apples produkter under sina gymnasiestudier. Han tycker att det absolut viktigaste med en gadget är användarvänligheten. Han har bedrivit thaimatdelivery- verksamhet men arbetar idag som designer. Något han trivs mycket bra med. Patrik bor i Stockholm men måste åka båt eller snöskoter till hemmet. Patrik är också en av de tre grundarna till Iphone.se.

Hemsida: http://www.iphone.se   ·   E-postadress: patrik@iphones.se   ·   Twitter: iPhone_se   ·   facebook: iPhone.se

Kommentera