Steve Jobs anda lever vidare

Det närmar sig inflyttning i Apples nya huvudkontor. Med start i april så kommer successivt ca 12.000 anställda att flytta in.
Det blir inget vanligt kontor precis, uttryck som florerar bygger på temat ”världens tekniskt mest avancerade kontor”, vilket troligen
är sant.

Så vad finns det som utmärker detta statement?

Huvudbyggnaden – Apple Park ser närmast ut som ett UFO skepp med sin svängda glasfasad. Tidigare var området asfalt och betong nu blir det ett stort grönområde med mer än 9000 träd.

Omrädet skall kännetecknas av ekologi ”going green”. Apple säger att Apple Park kommer att drivas med 100 procent förnybar energi som bygger på solenergi installation.
Apple säger också att det kommer att vara den största byggnaden i världen som bygger på naturlig ventilation, behöver varken värme eller luftkonditionering nio månader av året. Men smakar det så kostar det, kostnaden beräknas bli mer än 50 miljarder kronor.

Bilden visar byggnadens auditorium med mer än 1000 platser.

Apples VD Tim Cook sa “Steve’s vision for Apple stretched far beyond his time with us, he intended Apple Park to be the home of innovation for generations to come.”

Det skall bli spännande att se hur en sådan miljö påverkar kreativiteten och därmed utvecklingen. Det är en tuff utmaning att vara teknologi ledare, Apple Park kan vara vad som behövs för att behålla ledare tröjan.

Liknande artiklar.

Tags: , , , ,

Bengt Norin

Om skribenten -

Bengt trivs bäst med att utveckla nya infrastrukturer som kombinerar IT med traditionella teknologier. iPhone/iPad erbjuder just det dvs en telefon som vi använt sedan 1877 i samma lilla apparat som värsta IT tekniken – fantastiskt. Vilka möjligheter som öppnar sig och som kan vara till verklig nytta om man finner vägen fram och gör rätt. Bengt har också som 50talist spenderat många år inom IT, finansmarknaden och logistik- branchen som entreprenör och var bla grundare till torget.se den första webtjänsten som vann Internetworlds Topp 100 första pris redan 1997. Citat: “Säg aldrig ”det går inte” Bengt är också en av de tre grundarna till Iphone.se och var den som startade iphone.se redan 2004 för Internet Phone tjänster.

Hemsida: http://www.iPhone.se   ·   E-postadress: bengt@iphone.se   ·   Twitter: iphone_se   ·   facebook: iPhone.se