Ta tangentbordet till en ny nivå

Jag har för det mesta läst e-post på min iPhone, sällan skrivit några. Jag gillar inte att snabbt och slarvigt med en mening eller två formulera ett svar som mottagaren knappt kan tolka. Det spelar ingen roll att det står Skickat från min iPhone som en dålig ursäkt under min otydliga text. Jag har inte tålamodet att formulera mig som jag vill på en iPhone, det tar för lång tid.

Men, så med iOS 8 kom QuickType, en smart funktion som förutspår/föreslår ditt nästa ord och serverar det åt dig i tangentbordet övre del. Jag blev plötsligt dubbelt så snabb att komponera ett meddelande. På engelska. Det finns nämligen inte för svenska. I mitt arbete talas och skrivs det nästan uteslutande på engelska så jag märker att jag i princip bara skickar mail från min iPhone från min arbetsadress.

Nu har jag hittat lösningen för svenska språket. Appen heter SwiftKey Keyboard och gör det QuickType gör och lite till.

Liknande artiklar.

Tags: , , ,

Patrik Arn Wirén

Om skribenten -

Patrik är född 1978 och fick upp ögonen för Apples produkter under sina gymnasiestudier. Han tycker att det absolut viktigaste med en gadget är användarvänligheten. Han har bedrivit thaimatdelivery- verksamhet men arbetar idag som designer. Något han trivs mycket bra med. Patrik bor i Stockholm men måste åka båt eller snöskoter till hemmet. Patrik är också en av de tre grundarna till Iphone.se.

Hemsida: http://www.iphone.se   ·   E-postadress: patrik@iphones.se   ·   Twitter: iPhone_se   ·   facebook: iPhone.se

En kommentar

Skriv en kommentar
  1. ‮‮‮‮‮ 07. Feb, 2017 kl 12:01 #

    Men varför suger iOS-Swiftkey så hårt jämfört med valfritt Androidtangentbord? Vartannat ord blir ju fel när jag svajpar.

Kommentera