Vem är billigast om jag vill köpa en iPhone SE?

Det är i sig en omöjlig fråga att ge ett exakt korrekt svar på – mobiloperatörerna har en egen djungel som vi kunder får försöka komma in i.

Förutom olika rabatter på telefon och abonnemang så slänger operatörerna in olika tilläggstjänster som Spotify, fri roaming i Norden mm och lite olika surf storlekar vilket gör den egentligen enkla jämnförelsen mer komplicerad.

Vi på iphone.se har nedan gjort ett försök att jämnföra några operatörers erbjudande. Vi gör såklart reservationen att priser ändras hela tiden och nya modeller och tillägg poppar upp kontinuerligt.

Basen för vår jämnförelse är uttag av 1 st Iphone SE 16 GB, ett 24 månaders abonnemang med fria samtal och SMS samt 2 GB surf.
Vi rekommenderar i sig inköp av iPhone SE 64 GB modellen om du avser att spara mycket fotografier, video etc på din telefon, men låt oss nu ta den enklaste varianten då många väljer utifrån pris. Abonnemangen skiljer sig något åt när det gäller surf. Om du sitter ofta ansluten till en WiFi tex på ditt jobb eller restaurang etc. så är ditt behov av mer än 2 GB troligen inte så stort. Men om du reser mycket och ofta hamnar utanför WiFi så se upp, då kan det vara vitalt att ta till med mer surf volym.

Det finns inga preferenser från vår sida sett vi är helt oberoende av operatörerna, ordningensföljden nedan är därför i bokstavsordning

Comviq 325 kr/mån inklusive 2 GB surf
Halebop 469 kr/mån inklusive 12 GB surf
Hallon 339 kr/mån inklusive 7 GB surf (obs iPhone 6 de säljer inte iPhone SE)
Telenor 449 kr/mån inklusive 2 GB surf (just nu 4 GB)
Telia 429 kr/mån inklusive 4 GB surf

Som synes så sticker Comviq och Hallon ut, Både Comviq och Hallon lovar dessutom högsta 4G hastighet. Halebop är väl för många lågpris leverantör men om man vill ha helt fria samtal så är de dyrare, om du nöjer dig med en fast volym av samtal per månad så sjunker priset 100 samtal så blir det 329 kr/mån istället för 469 kr.

Det finns en flora av rabatter. Speciellt vanligt är ungdoms och senior (55+) rabatter. Kolla noga det kan ge ett bättre pris.

Se också upp för startkostnader – de kan man ofta förhandla bort om man upplyser om konkurrenternas villkor. Det är som sagt en djungel därute med många aktörer också oseriösa sådana som vi väl alla råkat ut för. Lyssna gärna på erbjudande du får men ett gott råd är att sedan ringa operatörens egen kundtjänst och berätta om erbjudandet. Troligen ger de samma erbjudande direkt tecknat hos operatören.

Liknande artiklar.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Bengt Norin

Om skribenten -

Bengt trivs bäst med att utveckla nya infrastrukturer som kombinerar IT med traditionella teknologier. iPhone/iPad erbjuder just det dvs en telefon som vi använt sedan 1877 i samma lilla apparat som värsta IT tekniken – fantastiskt. Vilka möjligheter som öppnar sig och som kan vara till verklig nytta om man finner vägen fram och gör rätt. Bengt har också som 50talist spenderat många år inom IT, finansmarknaden och logistik- branchen som entreprenör och var bla grundare till torget.se den första webtjänsten som vann Internetworlds Topp 100 första pris redan 1997. Citat: “Säg aldrig ”det går inte” Bengt är också en av de tre grundarna till Iphone.se och var den som startade iphone.se redan 2004 för Internet Phone tjänster.

Hemsida: http://www.iPhone.se   ·   E-postadress: bengt@iphone.se   ·   Twitter: iphone_se   ·   facebook: iPhone.se

Kommentera